Megnyitja kapuit Antonio Banderas színháza

2019 november 15. péntek, 12:21

Broadway-klasszikust rendezett a spanyol színész, Antonio Banderas, aki szülővárosában, Malágában állítja színpadra a Chorus Line című musicalt. A premiert november 15-én tartják a 840 férőhelyes Teatro del Soho Caixabankban.

Banderas a musicalben a koreográfus-rendező Zach karakterét játssza, de Baayork Lee mellett egyben társrendezője is a musicalnek. A Chorus Line 1975-ös, New York-i bemutatója óta a Broadway egyik legikonikusabb zenés előadásává vált. A musical 9 Tony-díjat nyert 1976-ban.

Fotó: Playbill

Az előadás sajtóbemutatóján Banderas elmondta: húsz éve dédelgetett és halogatott álma vált valóra a teátrum létrehozásával.
“Az utolsó lökés azután jött, hogy szívrohamot kaptam és rájöttem, egyszer mind meghalunk” – idézte fel az újságíróknak a 2017 januárjában történteket, amely arra ösztönözte, hogy belevágjon a színházalapításba.

A tengerparti város központjában található, 840 férőhelyes Teatro del Soho Caixabank első előadásának próbái hónapok óta zajlanak, hosszú szereplőválogatás előzte meg őket. 1800 jelentkező közül választották ki azt 29 spanyol művészt, akik Antonio Bandesasszal együtt lépnek színpadra. A darabot január végéig játsszák majd folyamatosan a tengerparti városban, az előadásokra kevesebb mint egy nap alatt adták el a 15 ezer belépőjegyet.

Íme, egy kis ízelítő a spanyol előadásból:

A Chorus Line-nal turnéra is indulnak, amelyet Bilbaóban, Barcelona és Madridban is bemutatnak. Tárgyalnak a spanyol nyelvű előadás New York-i bemutatásáról és egy amerikai turnéról is.

Az eredeti Broadway produkciót 6137 alkalommal játszották, ez volt a Broadway történelmének leghosszabb ideig “futó” előadása egészen 1997-ig, amikor a Macskák megelőzte. A Chorus Line-t 1976-ban a West Enden is bemutatták. A 60. Oscar-díjátadót a darab egyik dalával, az “I Hope I Get It” című szám variációjával nyitották meg.

A Chorus Line tehetséges fiatal táncosokról szól, akik hosszú évek kemény munkájával a hátuk mögött arra várnak, hogy egyszer a színpadon is kamatoztathassák tudásukat. Egy Broadway-show tánckarában fellépni – az első lépés a hírnév felé vezető úton, ezt az első lépést azonban csak néhány szerencsés teheti meg.

A darabból film is készült 1985-ben Richard Attenborough rendezésében, a főszerepet Michael Douglas játszotta.

Forrás: Színház.org, Playbill, MTI