“Örülök a fotó sikerének” – Uhrik Teodóra az olasz Vogue-ban

2019 december 06. péntek, 10:15

Uhrik Teodóra táncművész,  balettpedagógus, egyetemi tanár, a Pécsi Balett alapítója, jelenleg ügyvezetője bekerült az olasz Vogue-ba.

A Pécsi Balett alapítója idestova 60 éve van a szakmában, ez idő alatt pedig nem csak táncosként mutatta meg tehetségét: írt könyvet, részt vett kuratóriumi munkában, segített kialakítani az alap-, és a középfokú táncművészeti oktatás alaptervét, rendezett, koreografált, színészkedett, pedagógusként dolgozott, de jelmezeket is tervezett már. Ugyan két évig manökeniskolát is vezetett, így a modellkedés sem áll kifejezetten távol tőle, most azonban tőle eddig nem látott, különleges projektben vett részt.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Érdemes művészről is kitüntetett művészről számos fotó készült a SilverChic Modellügynökség projektjének keretében, a – többek között – Szabó Gabi által alapított magyar divatmárka, a Zagabo kabátjában.

A fotókat Rácz Edit készítette, a sorozat pedig a SilverChic Modellügynökség projektjének keretében készült. „Kislánykorom óta a balerinák testesítik meg számomra a nőiességet. Amikor az érett női szépséget elkezdtük keresni, az első gondolataim között szerepelt, hogy egy tapasztalt balerinát szeretnék megmutatni. Uhrik Teodóra művésznőnél nem találhattunk volna tökéletesebb modellt. És a munkánkat a VOGUE is elismerte!” – olvasható a Facebook-oldalukon.

A fotók kapcsán kérdeztük a Uhrik Teodórát, aki elmondta:

“Örülök a fotó sikerének, hiszen ezáltal még több emberhez eljut a mottóm, hogy “60 felett is van élet”. A szellemi és fizikai aktivitás, a szépség és a stílus, az életerő nem korfüggő. Emiatt fogadtam el a SilverChic Model Agency felkérését a Silver is the New Chic kampányfotózásra, ami ezt a szellemiséget képviseli a 40 év feletti modellek bemutatásával.”

“Ez a kép tehát nem elsősorban a kabátról szól! Sajnálom, hogy a kampány számomra nagyon fontos üzenete elsikkadt a képet hirtelen felkapó médiamegjelenésekben. Annak viszont nagyon örülök, hogy a fotózáson tehetséges magyar fiatalokkal dolgozhattam együtt” – tette hozzá.

Uhrik Teodórának egyébként nem ez az első projektje, melyben az idősebb generáció aktivitására hívja fel a figyelmet. Korábban a pécsi 30Y zenekar videóklipjében is szerepelt, amivel szintén az volt a célja, hogy megmutassa: nem szabad elveszíteni életkedvünket.

Forrás: Színház.org, Pécsi Balett, Pécsma.hu, 24.hu