Európa kultúrájának megmentésére indított petíciót Jonas Kaufmann és Ludovic Tézier

2020 április 28. kedd, 16:33

A petícióval a munka nélkül maradt művészeket akarják támogatni és meg akarják védeni opera világát védelme az európai országokban.

Európa kultúrájának megmentésére indított petíciót Jonas Kaufmann német tenor és Ludovic Tézier francia bariton. “Mi, művészek alázattal kérünk mindenkit, aki egyetért vele, írják alá ezt a petíciót, hogy támogassák egy olyan társadalom eszméjét, melyben a szépség és a kultúra nem tűnik el, és egy olyan Európát, melynek feladata saját civilizációjának legszebb öröksége, a művészet megőrzése” – fogalmaztak a petícióban.

A change.org weboldalon olvasható petíciót öt nyelven – az angol mellett franciául, spanyolul, németül és olaszul is – kiadták. A művészek kiemelték: vigasztaló, hogy a drasztikus korlátozások idején sok színház és művész ingyen rendelkezésre bocsátja művészetét, miközben sok szerződés érvényét veszti kis összegű kompenzáció mellett vagy kompenzáció nélkül.

Ugyanakkor hangsúlyozták azt is, hogy a színház valóban csak a színpadon él. “Ennek az egyedülálló művészeti formának és minden művészének a létezése olyannyira veszélyben van, mint még soha történelme során” – írják.

Tézier és Kaufmann számos alkalommal énekelt már együtt, például Verdi Aida, és Don Carlos című operáinak előadásában is.

Forrás: MTI