Megtizedelheti a londoni West End színházait a kényszerszünet

2020 május 25. hétfő, 9:51

A városrész a második világháború óta az európai színházi élet egyik meghatározó helyszíne, de most bevétel hiányában egyik társulat a másik után oszlik fel – mesélte az Euronews-nak az Omnibus színház művészeti igazgatója.

“Valahányszor azt hallom, hogy egy társulat megint csődbe ment, elönt a hideg víz, mert tudom, hogy ránk is bármikor sor kerülhet. Az elmúlt időszakban nem volt egyetlen nyugodt pillanat, amikor azt gondolhattam volna, hogy túljutunk majd ezen is, és másokkal beszélgetve úgy látszik, mindannyian ebben a cipőben járunk” – mondta Marie McCarthy.

Nem csak a kisebb színházak küzdenek a túlélésért, a brit színházi élet legnagyobb intézményei is arról beszélnek, hogy a bezárás fenyegeti őket. Egy-egy ilyen színház több száz embernek ad munkát. A Globe színház például arra figyelmeztetett, hogy ha nem kap támogatást a kormánytól, be kell zárnia.

A szakma képviselői a kormányhoz fordultak segítségért, amely most mérlegeli, mit tehetne azért, hogy megakadályozza az előadó-művészeti szektor teljes összeomlását az Egyesült Királyságban.

Forrás: euronews.hu