Prospero, avagy a Vihar-sziget – Bán Jánossal készít előadást a PR-Evolution

2016 november 24. csütörtök, 7:35

Prospero, avagy a Vihar-sziget címmel Shakespeare A vihar című műve nyománkészít előadást a PR-Evolution Dance Company Bán János, a Katona József Színház művészének közreműködésével.
prospero

Prospero története a ma élő ember történeteként is elgondolható. Talán mindannyiunkkal megesett már, hogy hozzánk közelálló emberek, akár barátok, megkérdőjelezték emberi minőségünket, megbélyegeztek, elutasítottak, kitaszítottak, száműztek minket addigi világukból.

Képesek vagyunk-e sértettségünkön felemelkedni, és valóban elengedni a bűnt, a bűnöst, hogy megbocsássunk? Shakespeare életművének utolsó darabjában esszenciálisan foglalja össze a lélek történéseit, bejárja minden zegzugát. Előadásunk A vihar szigetén játszódik, ahol az entellektüel és az ösztöni világ energiái csapnak össze. Prospero szigetén bármi megtörténhet: álmodunk, vágyunk, teremtünk. A mi Prosperónk, aki a sziget magányában kiépítette saját társadalmi rendjét, kész újra felülbírálni döntéseit, hogy átruházzon a következő generáció számára egy olyan kincset, varázst, ami emberibbé teheti a jövőt, minőségivé varázsolhatja emberi kapcsolatainkat.

Prospero szerepében / In the role of Prospero: Bán János
Jelmez, díszlet / Sets and costumes: Horányi Júlia
Zene / Music: Gergely Atilla, Szirtes Edina/Mókus
Dramaturg / Dramaturgy: Oláh-Horváth Sári
Tanácsadó / Consultant: Hegedűs Sándor
Asszisztens / Assistant: Hucker Kata

Bemutató: 2016.12.20. / Kedd / 19:00 – 19:50
Helyszín: MOM Kulturális Központ − Színházterem