Idén is folytatódnak a kassai Thália Táncestek

2016 december 13. kedd, 16:46

A Tünet Együttes vendégjátékával folytatódik a 2014-ben indult Thália Táncestek sorozat a kassai Thália Színházban.

Az együttes Weöres Sándor címadó verse által inspirált Az éjszaka csodái – tánc, tüll, tablet c. előadását mutatja be a kassai nézőknek december 14-én 19 órakor a Thália Színház nagyszínpadán, ezen kívül Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetője és az előadás koreográfus-rendezője, valamint az együttes tagjai műhelymunka keretében adnak ízelítőt a társulat munkamódszeréből a Jozefa Adamoviča Konzervatórium tánctagozatos növendékeinek a Konzervatórium tánctermében.

A Thália Színház igazgatója, Czajlik József, valamint koreográfusa, Kántor Kata – aki egyben a sorozat elindítója is – tárgyalásokat kezdeményezett kulturális, oktatási intézmények vezetőivel arról, miként lehetne a Táncestek programjait színházi nevelés tekintetében is bővíteni, azaz kapcsolódó képzési, beavató programokat szervezni együttműködésben.

Ennek folyománya, hogy a 2016/2017-es évadban a Jozefa Adamoviča Konzervatórium tánctagozatos növendékeinek a Thália Táncestek-sorozat látogatása tanulmányaik részévé vált, a meghívott társulatok tréningeket, workshopokat is tartanak számukra.

A sorozat következő vendége a Közép-Európa Táncszínház lesz. A Ki vagy te, kortárs tánc? című formabontó táncismereti beavató előadásukon a Konzervatórium diákjai, valamint a Márai Sándor Gimnázium és Alapiskola diákjai is részt vesznek majd.