Ertl Péter a Nemzeti Táncszínházról: “Januárban megkezdődhet a kivitelezési munka”

2017 január 02. hétfő, 14:42

Egy hosszúra nyúlt átmeneti időszak után januárban elindul a Nemzeti Táncszínház új, állandó játszóhelyének kialakítása a Millenáris Teátrum újjáépítésével.

Ertl Péter igazgató ennek kapcsán a Fidelionak úgy nyilatkozott: “A tervezés azon stádiumában vagyunk, hogy januárban megkezdődhet a kivitelezési munka a bontással, majd az építkezéssel. De ez számunkra azt jelenti, hogy a 2017-es évet is az ideihez hasonlóan átmeneti helyzetben töltjük, tehát ugyanúgy szükség van a bérelt helyszínekre a műsor szervezéséhez, mint most”.

Ertl Péter (fotó: Dusa Gábor)

“Jelen pillanatban abban az állapotban vagyunk, hogy az elképzelések megvalósíthatók, de még nem történt meg a záró egyeztetés, ami alapján konkrétumot lehet mondani. A színpadtér, az előcsarnok és a kiszolgálóhelyiségek, amelyeket a Zoboki Tervezőiroda megálmodott, szerintünk tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy az épület reprezentáns táncintézménnyé emelkedjen” – tette hozzá.

2017 februárjában újból megrendezik a Budapest Táncfesztivált. Ertl Péter erről úgy nyilatkozott: “Míg a nyári rendezvényünk, a Táncbazár elsősorban a folklórprodukciókra épít, addig a Budapest Táncfesztivál egy kortárs táncfesztivál. Fontos számunkra, hogy ilyenkor külföldi fellépők is ellátogassanak hozzánk. Idei sztárvendégünk a Netherlands Dans Theater, amely már sokadszorra tér vissza Budapestre, de nagyon örülünk a jelenlétüknek, mivel a kortárs táncvilág egyik legmeghatározóbb társulatáról van szó.”

A január a Magyar Állami Népi Együttes és a Hagyományok Háza Apám ablakából az ég című, december 2-án nagy sikerrel bemutatott darabjával indul a Táncszínházban. A produkció, amelyet Szabó Balázs jegyez zeneszerzőként és rendezőként, 9-én lesz látható a Nemzeti Színház nagytermében.

Forrás: FIDELIO, Színház.org