Pilinszkyvel és amerikai fesztivállal indítja az évet a Feledi Project

2017 január 16. hétfő, 14:23

Szálkák című előadásukkal és amerikai meghívással kezdi a 2017-es évet a Feledi Project. Az amerikai HH11 Dance Festival felkérésére mesterkurzust is tart Feledi János.

Fotó: Jókúti György

2017. február 5-én a Nemzeti Táncszínház szervezésében a MOM Kulturális Központban láthatja a közönség a tavaly bemutatott Szálkák című előadást, melyet Pilinszky János azonos című kötete inspirálta.

“Az előadás rólunk, emberekről szól. Nem a verseket akarom eltáncolni, és nem a versek világát egymás után fűzni, hanem azt szeretném megmutatni, hogy a 21. században nekem mit üzen Pilinszky szellemisége. Ehhez ezt a Pilinszky matériát kell átengednünk magunkon. Saját élethelyzetünkben, fejlődésünkben hol tartunk épp? Hogyan illeszkedünk a világba, és hol tart személyiségünk, lelkünk fejlődése? Miben vagyunk közösek Pilinszkyvel? “ – mondta az előadás koreográfus-rendezője, Feledi János.

Az előadásban Fehér Laura, Spala Korinna, Bajári Levente és Bora Gábor táncművészek láthatóak. Zongorán kísér Tóth Mariann, a díszlet-látvány Minorics Krisztián munkája.

A hónap közepre a Feledi Project meghívást kapott Amerikába, a Santa Barbara-i fesztiválon először tavaly szerepeltek, ami annyira jól sikerült, hogy idén is visszahívták a művészeket. A február 16-19. között megrendezésre kerülő HH11 Dance Festival-on 27 fellépő együttes több, mint 100 művésze mutatkozik meg a Center Stage Theaterben.

A több éve megrendezésre kerülő fesztivált megelőzi egy mesterkurzus, ami a fesztivál nyitó programjának tekinthető. Erre a mesterkurzusra idén Feledi Jánost kérték fel, amit a Santa Barbara-i University of California-n tartanak majd meg.