Rock the Ballet – Tánc-show rock- és pop slágerekre az Erkelben

2017 február 16. csütörtök, 16:31

Az amerikai Rock the Ballet produkció látványosan ötvözi a klasszikus balettet az új táncstílusokkal. Májusban hazánkba is ellátogatnak.

A Rock the Ballet mind a hét tagja nagy, klasszikus társulatoknál táncolt, Broadway- és hollywoodi produkciókban is szerepelt. A társulat már alakulásakor megalapozta népszerűségét, az amerikai TV-show, a So you think you can dance első díjával tett szert ismertségre .


A Rock the Ballet ötletgazdája a Rasta Thomas – Adrienne Canterna házaspár. Thomas irányítja a csapatot, Adrienne pedig a koreográfus. Thomas maga is kivételes tehetség, világszínvonalú balettversenyek díjnyertese. Tanulmányait a neves Kirov Balett Akadémián kezdte Washingtonban, ahol az akkori igazgató figyelt fel rá. Már 12 évesen fellépett egy orosz TV-műsorban a Kirov Balett sztárjaival. 1995-ben lett a franciaországi Jeune Ballet de France tagja.

A férfitáncosok összes nagy klasszikus szerepét tartalmazó repertoárjával (Don Quijote, Giselle, Hattyúk tava, Diótörő …) olyan világszerte ismert és elismert társulatoknál vendégszerepelt, mint az Imperial Russian Ballet, a Washington Balett, a japán Inoue Balett, a Lar Lubovitch Tánccsoport, vagy az Amerikai Balett Színház. 2005-ben a Broadway színpadán debütált.

2007-ben alapította meg saját társulatát azzal a céllal, hogy a tánc teljes spektrumát színpadra vigye. A klasszikus balett-táncos Mihail Barisnyikov, a poplegenda Michael Jackson és a színész, kung-fu harcos Bruce Lee is a példaképei közé tartozik. „Amikor a csapatot megalapítottam, feltétlenül valami egyszerit akartam létrehozni, olyat, amilyet még soha nem láttunk” – mondja Rasta Thomas.

Egytől egyig olyan fiatalokkal dolgozik együtt, akik semmi mást nem akarnak, mint a táncot megélni és a táncot lélegezni. Táncosait Bad Boys of Dance-nek (A tánc rosszfiúinak) nevezte el, ezzel is érzékeltetve, hogy olyan laza srácokról van szó, akik mindent tudnak a mesterségükről. A társulat meggyőződése, hogy a balettnek is olyan szexinek és szórakoztatónak kell lennie, mint egy popkoncertnek.

A látványos new york-i show 2008 óta turnézik folyamatosan a négy kontinensen. A világ több mint 20 országában, 750 előadás során már kétmillió rajongót varázsolt el.

A Rock the Ballet ezúttal Magyarországon is bemutatkozik, Rihanna, Queen, David Guetta, Beyonce, Coldplay, U2, Michael Jackson, Prince és más nagy sztárok slágereivel.

Rock the Ballet – A Show
Időpont: 2017. május 7., vasárnap
Helyszín: Erkel Színház (1087 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.)

Országos turné:
2017. május 4., 19.00: Győri Nemzeti Színház – Győr
2017. május 5., 19.00: Kölcsey Központ – Debrecen
2017. május 6., 15.00 és 19.00: Szegedi Nemzeti Színház – Szeged
2017. május 7.: Erkel Színház – Budapest