Felhőcirkusz – Unplugged-változatot mutat be Juhász Kata Társulata

2017 március 09. csütörtök, 17:35

A Juhász Kata Társulata Felhőcirkusz Unplugged című előadását mutatja be március 12-én a Jurányi Ház Grabó Stúdiójában.

Juhász Kata Társulat: Felhőcirkusz

Juhász Kata Társulat: Felhőcirkusz

A nyári égbolt felhőit bámuló Katókához képzeletbeli barátok érkeznek. A felhők között vándorló cirkusz maroknyi társulatának akrobatái és zenészei Katókával kiegészülve vágnak új kalandokba.

Az akrobatikus, cirkuszi elemeket tánccal ötvöző Felhőcirkusz egy élőzenés előadás, amely Weöres Sándor gyermekversei alapján készült. A most látható unplugged változat különlegessége, hogy sem cirkuszi, sem színházi körülményeket nem igényel, természetes fénynél egy egyszerű tornateremben játsszák. Az előadás után szülői felügyelettel az eszközöket ki is lehet próbálni.

Juhász Kata koreográfus ezúttal a legkisebbekhez kíván szólni a Weöres Sándor verseinek motívumai és ritmusai által ihletett előadásával. Az előadás élő zenéjét fuvolán Kovács Sára, ütősökön Ölvedi Gábor és csellón Kertész Endre játsza. Weöres Sándor ismert gyerekversei, mint a Déli felhők, a Vásár, a Ha a világ rigó lenne, a Csiribiri, a Tündér, a Birka-iskola, a Sehallselát Dömötör, nem hangzanak el az előadásban, hanem ihletik a darab képeit, dramaturgiáját. A Tűzmadarak nagyszerű artistája, Zoletnik Sophie, az Offline:ontheater vezetője, Ben Glass és az ifjú tehetséges táncművész, Daragó Dorina tánccal, cirkusszal a zenészekkel együtt mesél nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész családnak.