Országos junior táncművészeti fesztivált rendeznek az Erzsébetligeti Színházban

2017 április 11. kedd, 16:30

Nyolcvan produkció lesz látható a 26. Országos Junior Táncművészeti Fesztiválon, melyet április 22-én az Erzsébetligeti Színházban rendez meg a Táncpedagógusok Országos Szövetsége.

A tánc rendkívül komplex műfaj, hiszen szorosan kapcsolódik a zenéhez, de néha az irodalomhoz is, ráadásul sportként is felfogható – mondta el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában a Táncpedagógusok Országos Szövetségének elnöke.

Török Jolán hangsúlyozta, a mintegy háromszáz táncpedagógust összefogó szövetség egyik fő feladata az ifjúság művészeti nevelése, a gyermekek “kulturális immunrendszerének” fejlesztése. Ennek érdekében minden évben gyermek, junior, ifjúsági és felnőtt kategóriában is megrendezik az Országos Táncművészeti Fesztivált.

Az Országos Ifjúsági és Felnőtt Táncművészeti Fesztivál már márciusban lezajlott, az Országos Gyermek Táncművészeti Fesztivált pedig május 20-án tartják meg, szintén az Erzsébetligeti Színházban. Az Országos Junior Táncművészeti Fesztivál műsorán nyolcvan produkció szerepel, ezeket szakmai zsűri értékeli majd – számolt be Török Jolán.

Forrás: MTI, Színház.org