Ismét színpadon a Keep in Touching

2017 április 15. szombat, 15:30

Az egy kézfogáson alapuló, két ember viszonyára épülő darab április 15-én tekinthető meg a MU Színházban Szász Dániel és Dányi Viktória előadásában.

Keep in Touching / Fotó: Kővágó Nagy Imre

Keep in Touching / Fotó: Kővágó Nagy Imre

A táncelőadást Dányi Viktória és Nelson Reguera Perez közösen vitte színpadra 2016-ban, a SÍN Kulturális Központtal együttműködve. Hamarosan újra láthatjuk a művet, mely idén is tartogat meglepetéseket.

Szász Dánielt idén láthattuk már többek között a Molnár Csaba által rendezett CMMN SNS PRJCT-ben, a Tünet Együttes Loop – merülés két levegővel és az Éjszaka csodái című előadásában, valamint az Ördög Tamás által rendezett Négy fal közöttben.

Az előadás három fejezetben három különböző variációt mutat fel játékosan és absztrakt módon, a nézőnek szabad asszociációs lehetőséget hagyva. Összehangolt lépések és forgások, és az indaként egymásba kapaszkodó, kibogozhatatlan kézfogás – az alapmotívumok, melyek egyre bonyolultabb tánckombinációkká válnak, lassan megszabadulva szabályoktól és kötöttségektől is.

Szász Dániel (fotó: Szalai Sándor)

Szász Dániel (fotó: Szalai Sándor)

A Keep in Touching koreográfiáján egyelőre nagyobb változtatásokat nem hajtottak végre, azonban az előadás a szereplők személyiségére és színpadi jelenlétére is sokat épít, így az összhatás minden bizonnyal egészen más lesz.

Szász Dániel elmondása szerint a darab a két táncos folyamatos figyelméről és fizikai egymásra utaltságáról szól, ennek megélése adja nehézségét és izgalmát is egyben: „Negyven percnyi kötött mozgás rendszer, amiben szinte össze kell nőnöd a partnereddel. El lehet táncolni úgyis ezt a koreográfiát, hogy csak a saját kontrollom alatt tartom, és nem adom át magam a másiknak, de nem ez a cél. Úgy, a kézen fogás, ami alapmotívum a darabban csak formai maradna” – tette hozzá a táncművész.