Már lehet jelentkezni a Táncművészeti színházi tánc alapszakára

2017 május 06. szombat, 14:03

A Magyar Táncművészeti Egyetem színházi tánc alapszakra május 20-án felvételizhetnek idén először a 14 évnél idősebb fiatalok.

Román Sándor, az ExperiDance társulat művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.kifejtette, hogy az elmúlt években számos fővárosi és vidéki színházban keletkezett igény olyan magas szakmai minőséget képviselő, képzett táncosokra, akik képesek helytállni az egyre nagyobb számban bemutatott zenés produkciókban.

Az ilyen előadókat azonban speciális képzésben kell részesíteni, amelyre Magyarországon a Táncművészeti Egyetem a legalkalmasabb hely, hiszen itt nemzetközi színvonalon képzik a táncosokat, olyan minőségben, amely ki tudja szolgálni a színházvezetők, rendezők, koreográfusok igényeit.

Kiemelte: azok a fiatalok, akik bekerülnek és végigcsinálják a kurzust, mind a színházak, mind az ExperiDance-hez hasonló táncegyüttesek örömmel várják tanulmányaik befejeztével.

“A mi társulatunk nagyon szigorúan a magyar néptánc hagyományaira épít, ugyanakkor olyan speciális művészi portfólióval rendelkezünk, ahol már zenés darabokat is készítünk” – fűzte hozzá. A tervek szerint, a háromévente induló képzésre 12 fiú és 12 lány nyer majd felvételt.

Forrás: MTI, Színház.org