Tudomány, workshop, napsütés – A fesztiválok nyara jön a Duda Éva Társulat életében

2017 május 09. kedd, 19:07

Kettősség, évzárás, tudomány, workshop, napsütés, első fesztivál, több fesztivál, új bemutató és további próbák jellemzik az idei nyarat. Ezek az idei nyár kulcsszavai a Duda Éva TársulatnálKettősség, hiszen a társulat a Trafó Kortárs Művészetek Házával közösen létrehozott dupla estje újra visszatér a Trafóba. A MESH és a BREATHE! előadások utoljára láthatóak az évadban Budapesten.

Az évadot zárni pedig az Átrium Film-Színházban fog az együttes, ahol a Budapesti Operettszínházzal koprodukcióban készült FRIDA című előadás lesz látható. Vigyázat! Jegyek már nem kaphatóak! Figyeljék az őszi előadásokat!

Duda Éva Társulat - Movein Session / Virtus / Fotó: Dömölky Dániel

Duda Éva Társulat – Movein Session / Virtus / Fotó: Dömölky Dániel

„A tudás hatalom” – az idei BrainBar rendezvényen pedig nagyon sok tudományos és a jövőt kutató témában tartanak előadásokat. A Duda Éva Társulat VIRTUS című előadásából fog részleteket előadni június 1-én én az Akvárium klubban, a méltán felkapott programsorozat keretében.

A nyár egyik indító eseménye az évek óta hódító Flying Bodies Workshop, mely a parkour és a tánc fúziójára épül, és nyitott mindenki számára, aki szeretné legyőzni a félelmeit, és sok időt tölteni a levegőben. Vezetői Tony Thich és Csuzi Márton.

Aztán jöhetne a nyár, a napsütés, de idén sem lazít az együttes, hiszen új, őszi bemutatójának próbái már elindulnak júniusban. Ezúttal Varga Csaba, fiatal táncos – koreográfus fog az együttes számára koreográfiát készíteni. Külföldi útjai után ez lesz Csaba bemutatkozása a hazai közönségnek.

Duda Éva Társulat - Movein Session / Mesh / Fotó: Dömölky Dániel

Duda Éva Társulat – Movein Session / Mesh / Fotó: Dömölky Dániel

Az idei, igazán a fesztiválok nyara a társulat életében. Először látogatnak el a XIII. Magyar Táncfesztiválra, Győrbe, ahol a BREATHE! lesz látható június 20-án, aztán irány a Művészetek völgye, ahol már a VIRTUS játszik, mindjárt két alkalommal, egy vadonatúj helyszínen, a Cirque du Tókert színpadán. Visszatér az együttes a Sziget Fesztiválra is idén, ahol a BREATHE! című darabot tekintheti meg a közönség.

Ha már Fesztivál, idén nyáron sem marad ki a csapat a kuriózumnak számító Szegedi Szabadtéri Játékok programjából, ahol az idén nyáron debütáló nagysikerű Walt Disney előadásban, a NOTRE DAME-I TORONYŐR-ben működik közre a társulat, hisz a produkció koreográfusa: Duda Éva.

Duda Éva Társulat - Movein Session / Breathe / Fotó: Dömölky Dániel

Duda Éva Társulat – Movein Session / Breathe / Fotó: Dömölky Dániel

Jöhet a nyár!

MESH – BREATHE! – május 16. 20:00, Trafó Kortárs Művészetek Háza

FRIDA koprodukció a Budapesti Operettszínházzal – május 30-31. 19:30, Átrium Film-Színház

VIRTUS részlet – Brain Bar Budapest június 1, Akvárium Klub

BREATHE! – június 20. 21:30, XIII. Magyar Táncfesztivál, Győr

FLYING BODIES WORKSHOP – június 29 – július 9, Budapest

BREATHE! – Augusztus 15. 17:00, Sziget Fesztivál

NOTRE DAME-I TORONYŐR – Augusztus 11-12-13, 18-19-20, Szegedi Szabadtéri Játékok

www.evaduda.net