Londonban vendégszerepel a Góbi Rita Társulat

2017 június 22. csütörtök, 11:28

Egy kapcsolat dinamikáit mutatja be újfajta megközelítésben a Góbi Rita Társulat csütörtökön a brit fővárosban.

Góbi Rita, Szegő Dávid / Ne hisztizz! / Fotó: Piti Marcell

Góbi Rita, Szegő Dávid / Ne hisztizz! / Fotó: Piti Marcell

A Ne hisztizz! című előadás Góbi Rita (tánc) és Szegő Dávid (dob) duettje, amely egy kapcsolat dinamikáit és különböző stádiumait vizsgálja, különös tekintettel a hisztire és annak következményeire, utóhatására. Mindezt úgy, hogy két egymást támogató, de ténylegesen nem érintkező műfaj, a tánc és a hangszeres játék fizikailag is összeér.

“Ritmusos kitörések, tüzes staccatók és a hisztéria labdajátékai. Idegeken dobolunk, hártyákat vagdosunk” – mondják a művészek az előadásról. Góbi Rita és Szegő Dávid duójában ez a mindenkori jelenben történik: “ott és akkor parancsolunk majd magunkra – na és persze tisztelettel a közönségünkre is -, ahol és amikor…!”

Az előadásért Góbi Rita a Magyar Táncművészek Szövetségétől megkapta a Legjobb kortárs táncművész 2015 díjat, a kölni SoloDuo fesztiválon pedig a produkciót a legjobb szólótáncnak járó díjjal jutalmazták.

A produkció jelmezeit Sinkovics Judit tervezte, a kreatív produceri munkálatokat Bakk Ágnes látta el. A csütörtöki előadás helyszíne a Cecil Sharp House rendezvényközpont lesz London legszínesebb kerületében, Camdenben, a Londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében.

Forrás: MTI, Színház.org