Angliában is hódít a debreceni “Brexit Balett”

2017 augusztus 05. szombat, 8:06

Mit gondolnak az európaiak a Brexitről? Felföldi József, debreceni üzletember, film- és zenei producer „Brexit Balett” című darabjával fejez ki néhány vegyes érzelmet a témával kapcsolatban.

Egy magyar zenei korrajz, melyet napjaink politikai helyzete ihletett, és mely már Angliában is hódít. A videó alig egy hónapja került fel a YouTube-ra, és ez idő alatt máris több, mint 600 ezren tekintették meg – olvasható a Felföldi Music közleményében.

A statisztikák szerint a nézők több, mint fele brit nyelvterületről való, de az Európai Unió más országaiban is gyorsan terjed a Brexit Balett. A közlemény szerint a dalt az angol ballada hagyománya ihlette, a dalszöveg az európaiak britekkel való társulásának témáit azonosítja: egy ködös sziget, egyszerre közeli és távoli; egy büszke tengerésznemzet nagy múltú történelemmel; egy összetett végzet, mely Európáéval fonódott össze.

Brexit Balett (Fotó: Felföldi Music)

Brexit Balett (Fotó: Felföldi Music)

A dalhoz forgatott klip koreográfiáját Laczó Zsuzsa rendezte, a forgatás a Debreceni Csokonai Színház előadótermében zajlott. A táncot Gáll Kitti kivitelezte, aki Britanniát szimbolizálja a csupasz színpadon.

Forrás: Magyar Online