11 tánccsoport mutatkozik be az Interetno népművészeti fesztiválon

2017 augusztus 13. vasárnap, 16:15

Négy szerbiai és hét külföldi tánccsoport lép fel augusztus 22. és 26. között az Interetno fesztiválon Szabadkán, az ötnapos rendezvény emellett Kiskunhalason, Szenttamáson, Magyarkanizsán és Zentán is bemutatkozik. A közlemény szerint a fellépők Magyarországról, Szerbiából, Lettországból, Paraguayból, Chiléből, Hondurasból és Mexikóból érkeznek az észak-bácskai településre.

A népművészeti fesztiválon idén koncertet ad többek között a Szökős zenekar és a Ravnica tamburazenekar. Ismét megszervezik a vajdasági magyar gyermektáncegyüttesek bemutatóját, ennek keretében augusztus 25-én 13 gyermektáncegyüttes lép fel. Ugyanezen a napon Páva gála címmel bemutatót tartanak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Fölszállott a páva című tehetségkutató műsorának résztvevői.

A szabadkai városháza előtti téren kialakított fesztiválfaluban, az Etnopolisban a szokásos kísérőrendezvények várják az érdeklődőket, lesz kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai és borászati bemutató és játszóház. A 16. alkalommal megrendezett fesztiválon a somogyi és a gombosi népművészet kerül a középpontba.

Az utóbbi 15 évben a fesztivál több mint 40 ország táncegyüttesét látta vendégül. A Vajdaság egyik legnagyobb kulturális eseményére évente több ezren látogatnak el Szerbiából és külföldről. Minden táncbemutató és koncert ingyenesen látogatható.

Forrás: MTI, Színház.org