Uhrik Teodóra lesz az önálló Pécsi Balett ügyvezetője

2017 szeptember 07. csütörtök, 17:19

A pécsi közgyűlés csütörtöki döntésének értelmében októbertől Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas táncművészt irányítja ügyvezetőként az idén önállóvá vált Pécsi Balettet fenntartó nonprofit társaságot.

Uhrik Teodóra / Fotó: pecsma.hu

Uhrik Teodóra / Fotó: pecsma.hu

A képviselő-testületi ülésen, a szavazás előtt Őri László, Pécs kultúráért felelős alpolgármestere jelezte: a Pécsi Balett korábbi ügyvezetője, Vincze Balázs Harangozó-díjas táncművész művészeti vezetőként folytatja munkáját a társulatnál.

A Pécsi Balett az MTI-nek eljuttatott közleménye szerint a társulat üdvözölte a közgyűlési döntést, kitérve arra is, hogy Uhrik Teodóra vezetői pályázatát a szakmai értékelő bizottság és a közgyűlés egyöntetűen támogatta. Annak fókuszában a táncműhely 57 éve élő alapértékeinek továbbvitele szerepel – fűzték hozzá.

Mint felidézték, Uhrik Dóra neve összeforrt a Pécsi Balettel: alapító tagként csaknem hat évtizede dolgozik a társulatért. A Pécsi Balett márkanév – mint olvasható az összegzésben – “a hagyományokon alapuló innovációt, a komplex színházi gondolkodást, egyúttal a közönség számára befogadható táncszínházi élményt jelenti”. Uhrik Teodóra személye és szakmai múltja garancia a tánctársulat további sikereire – írták.