Jubileumot ünnepel a Keszthelyi Táncpanoráma

2017 szeptember 10. vasárnap, 13:26

Gyermekelőadásokkal, kortárs balett és néptánc produkciókkal, tánctanítással és fotókiállítással várja szeptember 14. és 16. között az érdeklődőket az idén 15. születésnapját ünneplő Keszthelyi Táncpanoráma.

Bozsik Yvette Társulat: Pinokkió / Fotó: Horváth Judit

Bozsik Yvette Társulat: Pinokkió / Fotó: Horváth Judit

A Bozsik Yvette Társulat a Pinokkió című produkcióval, a Győri Balett a hu.győribalett című előadással, a Duna Művészegyüttes az Örökkön örökké című darabjával érkezik a Balaton Színházba – tájékoztatta a szervező Nemzeti Táncszínház. Az intézmény idén Lakatos János Tánc és Egészség avagy test a lelke mindennek című szórakoztató tánctörténeti előadásával érkezik Keszthelyre.

A Fő teret ezúttal Lakatos János és tanítványai veszik birtokba a már hagyományosnak számító táncházban. Kísérőprogramként Lakatos János Mozgó célpont című fotókiállítását nézhetik meg az érdeklődők, akik egy koreográfus szemén keresztül nyerhetnek bepillantást a táncfotográfia világába.

A Keszthelyi Táncpanoráma a Balaton Színház 2002-es átadása óta kínál az őszi hónapokban tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a tánc szerelmeseinek. Az elmúlt évek alatt a város egyik meghatározó kulturális eseményévé vált a rendezvény, amely a táncművészet kiemelkedő társulatait vonultatja fel több – néptánc, táncszínház és modern balett – műfajban. A rendezvénysorozat a Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös szervezése.

Forrás: MTI, Színház.org