Nemzetközi táncelőadásokkal is vár idén a Bakelit

2017 október 09. hétfő, 14:43

A 2017-es őszi évadban nemzetközi táncelőadásokkal várja nézőit a Bakelit Multi Art Center: Görögországból, Svédországból, Olaszországból, Németországból érkeznek alkotók október és december között.

Gruppo e-Motion / Fotó: Paolo Porto

Gruppo e-Motion / Fotó: Paolo Porto

Nemzetközi táncelőadásokkal várja az érdeklődőket Budapest első gyárszínháza az őszi évadban. A tánc nem marad szárazon: akrobatikával, digitális művészettel és kísérleti zenével társul. Japán eredetmítosszal érkezik az Elektro Kagura, tánc és talajakrobatika workshopot tart a Ki Omos Kineitai, Pasolinire emlékezik a Szabó Mixed Media Ensemble, az olasz Gruppo e-Motion a hulladékok között invitál lírai utazásra, a svéd Maria Naidu pedig fiktív önéletrajzi táncot mutat be a Bakelit őszi szezonjában.

Elektro Kagura / Fotó: Ronald Spratte

Elektro Kagura / Fotó: Ronald Spratte

A Bakelit M.A.C. őszi nemzetközi tánc kínálata:

Október 12 20:00
Elektro Kagura (JP, FR, DE): Ikutani San
Improvizatív vizuális művészet, elektronikus zene és mozgás együtt dolgozzák fel a japán eredetmítosznak egy jelenetét. A vizuális és a hang design segítségével visszautazunk a tánc, egy stílus és egy kultúra születésének pillanatáig.

Október 16 és 18 10:00-13:00
Tánc és talajakrobatika workshop a Ki Omos Kineitai (GR) kollektívával
Felkészítjük a testünket egy feszültségteli környezetre. Biztonságot keresünk alap akrobatikai helyzetekben. Fellazítjuk a gyakorlatsort a testünkből feltörő organikus elemekkel. A mozgást a testünk súlya és ereje generálja. Akrobatikus mozgásgyakorlatok. Mozgás párban és trióban. Cselekvés és kommunikáció.

Ki Omos Kineitai / Fotó: Giorgos Vitsaropoulos

Ki Omos Kineitai / Fotó: Giorgos Vitsaropoulos

Október 17 20:00
Ki Omos Kineitai (GR): Betelgez
Cirkusz, tánc és politika? A színpadon nincs stabil felület, a táncosok ingatag tárgyakon mozognak, a hangszórón pedig folyamatosan felhangzanak a sokat ígérő politikai beszédek. Beszédek, amik új állapotok születését ígérték. Beszédek, amik forradalmi izgatottságot idéztek elő. A táncosok testi helyzete és a társadalmi kontextus összjátékába kerülünk. Mikorra várható a Betelgez csillag szupernóva-robbanása?

Október 26 20:00
F.A.C.E. Szabó Mixed Media Ensemble (DE, HU): Drag-Queen Coming Out of the Dark
Homage to Pier Paolo Pasolini
Intermediális performansz P. P. Pasolini élete és költészete nyomán, aminek a terét Kovács Ivó magyar videómapping művész élő videó-animáció fénnyel alkot meg. Az előadás egy meleg férfi száműzetését, a homoszexualitás elutasítását és az önfelvállalást helyezi a középpontba.

November 21 20:00
Gruppo e-Motion (IT): Garbage Girls
Lírai utazás hulladékok között
Három nő saját történetét, identitását keresi, amint levetkőzik a társadalom által rájuk kényszerített korlátokat. Úgy mozognak, mintha a hátralévő út maga volna az élet színháza, amelyben a jelenetek és a hangok hamissága idézi fel az igazságot, az álom a valóságot, a költészet pedig a kegyetlenséget.

F.A.C.E.

F.A.C.E.

November 28 20:00
Gray Box: ALLEYEZON___ / premier
Térkísérlet testérzékelésen keresztül
Intimitáshoz, erotikához, szexualitáshoz fűződő kérdések kapnak hangot egy összművészeti performansz formájában. Hogyan érzékeljük a másik testét egy olyan térben, amely különböző művészetek, médiumok keresztmetszetében áll, anélkül, hogy egymáshoz érnénk?

December 5 & 6 20:00
Maria Naidu (SE): The Life and Times of Mrs. Karen Henderson
Fiktív önéletrajzi tánc
Sokarcú szóló, amely kulturális identitásról, etnikai hovatartozásról és a tánchoz kapcsolódó sztereotípiákról kérdez.