I will wait for you – Magyarországon az egyik legígéretesebb koreográfus, Arno Schuitemaker darabja

2017 december 27. szerda, 7:00

A Tanz magazin 2017-es évkönyvében Arnold Schuitemakert “az egyik ígéretes koreográfusnak” nevezte, a  Dance Europe pedig „Hollandia egyik vezető táncalkotójaként” titulálta, beválasztották az Aerowaves Prioritási Listájára is.

Arno Schuitemaker I will wait for you című koreográfiája január 26-án és 27-én a Trafóban vendégeskedik.

„Van valami gyönyörű abban, hogy ’még nem’.” (Arno Schuitemaker)

Az eddigi legszemélyesebb munkájának létrehozásában a holland koreográfust, Arno Schuitemakert a szerelem meghatározhatatlan természete inspirálta. Az I will wait for you maga az áramlás, a félhomály,  az elmosódó körvonalak, az időérzékelés eliminálása, a véget nem érő felhalmozódás. Az intenzitás egyre erősebb, az előadás a zsigerekig hatol, a révület pedig még sokáig tart…


Arno Schuitemaker a test, a mozgás, a zene, a fény és a tér elemeinek lehámozásával teremti meg a fizikai és fogalmi síkon mozgó előadását. Minden egyes előadás egyedi és érzéki kapcsolatot teremt közönség és előadók között. Schuitemaker érzéki alapokon nyugvó munkái mélyrehatóak és igézőek, új fényben világítják meg a ritmus fogalmát, az ismétlést és állóképességet.

Alkotásait – beleértve az olyan elismert előadásokat mint a The Fifth Project | DUET, a 2016. tavaszán a Trafó színpadán is bemutatott While we stive, a Together_till the end, és a most látható I will wait for you – neves kortárstánc fesztiválokon és színházakban több mint 15 ország színpadán láthatta a közönség Európában és azon kívül.

Koreográfus: Arno Schuitemaker
Előadók: Revé Terborg, Jenia Kasatkina, Stein Fluijt
Dramaturg: Guy Cools
Fényterv: Ellen Knops
Zeneszerző: Wim Selles
Jelmez: Inge de Lange
Producer: SHARP/ArnoSchuitemaker
Társproducer: DansBrabant, CN D Centre national de la danse, Ballet National de Marseille, Centre de Développement Chorégraphique Toulouse / Midi-Pyrénées

 
 

Kapcsolódó anyagok