Idők folyamán – 4 év után újra Budapesten a Feledi Project előadása

2018 január 09. kedd, 16:07

A Három Hollóban lesz látható ismét Feledi János első koreográfiája, melyet Az Órák című film inspirált.

Feledi Project: Idők folyamán / Fotó: Gál Gábor

Feledi Project: Idők folyamán / Fotó: Gál Gábor

A novemberben nyílt Három Holló Színpadon január 26-án lesz látható a Feledi János vezette társulat előadása, melyet 4 éve nem játszott a trupp Budapesten. A Három Holló az Erzsébet híd mellett, a Piarista Rend épületében elhelyezkedő háromszintes kultúrtér, kávéházzal, kiállító- és előadótérrel várja közönségét.

Az előadást 2010-ben mutatták be az egri Gárdonyi Géza Színházban, azóta több városban is játszották: Szegeden, Budapesten, Pécsett és Nagyváradon. Azonban a budapesti közönség négy éve láthatta utoljára az előadást a Várban, az akkori Nemzeti Táncszínház épületében.

Feledi Project: Idők folyamán / Fotó: Gál Gábor

Feledi Project: Idők folyamán / Fotó: Gál Gábor

Az estét Az Órák című film inspirálta, melynek középpontjában a nő áll, a női érzelmek, a kilátástalanság, az (önző) vágy, a lemondás, az élet elutasítása, majd a boldogság újra megtalálása áll. Milyen boldognak lenni? Milyen nőnek lenni? Milyen meghalni? Három korszak, három női sors olvad össze egyetlen történetté az idők folyamán…

A koreográfus/rendező, Feledi János a női lelket, a női érzéseket kutatja munkájában. Azt a kérdést próbálja körüljárni, miként jut el az ember odáig, hogy eldobja életét. Feledi a női lelket, mint feltérképezendő területet tanulmányozza, három idősíkban, három különböző női karaktert nagyító alá véve. Az előadásban Fehér Laura, Tóth Brigitta és Horváth Zita táncművészek mellett maga a koreográfus Feledi János is színpadra lép.