20. alkalommal rendezik meg A Tánc Fesztiválját Veszprémben

2018 március 25. vasárnap, 14:15
Május 28. és június 3. között 17 produkciót láthat a közönség a város öt pontján, kulturális intézményekben és köztereken egyaránt.

Szegedi Kortárs Balett - Nemzeti Táncszínház: Abszurdia

Szegedi Kortárs Balett – Nemzeti Táncszínház: Abszurdia 

A rendezvény nyitónapján veszprémi tánccsoportok lépnek közönség elé a Hangvilla rendezvényközpont előtti téren. A Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház Abszurdia című, a társadalomról ironikus képet festő közös produkciója a Petőfi Színházban látható majd.

Frenák Pál Társulat: Lutte / Fotó: KNI

Frenák Pál Társulat: Lutte / Fotó: KNI

A Hangvilla színháztermében gálaműsort rendeznek finn, spanyol és koreai táncművészek közreműködésével, 18 esztendő után pedig ismét a fesztivál vendége a Pécsi Balett: a társulat a színházban lép fel május 29-én a Diamonds (Gyémántok) című esttel, amelyen Földi Béla Footsteps és Leo Mujic Diamond című koreográfiáját láthatja a közönség.

Tünet Együttes: Burok / Fotó: Mészáros Csaba

Tünet Együttes: Burok / Fotó: Mészáros Csaba

A rendezvény harmadik napján a Duda Éva Társulat és a Frenák Pál Társulat táncosai várják az érdeklődőket. A hónap utolsó napján pedig a Közép-Európa Táncszínház lengyel-magyar koprodukcióját és a Krakow Dance Theatre előadását láthatják az érdeklődők.

Duda éva Társulat: Overdose / Fotó: Dömölky Dániel

Duda éva Társulat: Overdose / Fotó: Dömölky Dániel

A fesztiválon fellép a próza és a mozdulat egyenrangúságát hirdető Forte Társulat valamint a Bozsik Yvette Társulat is. A záró produkciót a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balett és modern tánc szakirányú végzős hallgatói mutatják be.

Fehér Ferenc: The Station

Fehér Ferenc: The Station

A kísérletező táncszínházi előadásoknak a Latinovits-Bujtor Játékszín ad otthont. Itt látható majd a Tünet Együttes, a TranzDanz, Fehér Ferenc és Grecsó Zoltán produkciója. A Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának keretében négy fiatal koreográfus is bemutatkozik a közönségnek. A fesztivál előrendezvényeként április 29-én, a tánc világnapján veszprémi és környéki táncosok adnak műsort a Hangvillában és három nagyszínpadi táncelőadás is várja majd az érdeklődőket.

Forrás: Színház.org, MTI