A Magyar Táncművészek Szövetsége gálaesttel ünnepli a Tánc Világnapját

2018 április 13. péntek, 11:02

Április 29-én az egész világon megünneplik “a balett Shakespeare-je”, Jean-Georges Noverre francia táncvirtuóz, balettmester, koreográfus és táncelméleti író születésnapját.

Ezt a napot választotta a Tánc Világnapjának 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének Táncbizottsága.


1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ a Tánc Világnapját.

A Magyar Táncművészek Szövetsége – a Nemzeti Táncszínházzal együttműködve – már hosszú évek óta nagyszabású gálaestet rendez a táncművészet legnagyobb ünnepén, amelynek keretében kerülnek átadásra a Magyar Táncművészek Szövetsége szakmai díjai. Ugyancsak ezen az estén kerül sor az Imre Zoltán Alapítvány, az Ifj. Nagy Zoltán Alapítvány díjainak átadására, valamint itt kerülnek kiosztásra a Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíjak is.

A Gálaest műsora reprezentatív válogatást nyújt a 2017. évi díjazottak munkáiból, így nemcsak akkor kerülnek ők a figyelem középpontjába, amikor a díjukat megkapják, hanem következő évben is, amikor produkcióik a Gálaest főszereplői.

A 2018. évi Tánc világnapi gálaest közreműködői, a 2017. évi díjazottak:

Duna Művészegyüttes
Frenák Pál Társulat
GG Tánc Eger
Győri Balett
Magyar Nemzeti Balett
Magyar Táncművészeti Egyetem
Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola és Szakgimnázium
Táncművészeti Tagozata

A Gálaest rendezője: Földi Béla, Harangozó-díjas táncművész, koreográfus, a Budapest Táncszínház igazgatója, művészeti vezetője

Időpont: április 29. 19 óra
Helyszín:
 Müpa − Fesztivál Színház