A zenés filmek világába kalauzol a Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes

2018 április 27. péntek, 11:01

A Kodály Központ színpadán egy különleges produkció várja a tánc szerelmeseit.

Az egyetem – aktuális és egykori hallgatóiból, munkatársaiból álló, még 2011-ben alakult – táncegyüttese és az 1960-ban alapított Pécsi Balett társulata újszerű koprodukciót visz színre május 14-én hétfőn este.

A két háziasszony: Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész, a Pécsi Balett ügyvezetője és Bánkyné Perjés Beatrix táncművész, a PTE Táncegyüttes vezetője, a Táncoló Egyetem projektvezetője.

Forrás: Pécsi Balett / Fotó, design: Rajnai Richárd

A Pécsi Balett társulata Földi Béla Harangozó-díjas művész vadonatúj alkotását mutatja be Footsteps címmel.

A PTE Táncegyüttes a zenés filmek világába kalauzolja a nézőket, melyek segítségével végig utazhatunk történelmünkön az 1900-as évektől napjainkig, Hollywoodtól Erdélyig, Anthony Hopkinstól Michael Jacksonig.

“Lesz itt csillogás, szaltó, pomponok és spanyol gitárok, de megható és elgondolkodtató pillanatokat is tartogat a táncok színes kavalkádja. Az est különlegessége, hogy az egyetemi produkcióban szerepet kapnak a Pécsi Parkinson Betegek Egyesületének táncosai és a Gandhi Hagyományőrző Együttes is. Egy-egy dal erejéig pedig Balambér Tamara és a Nigériából érkezett Samuel Akinola énekesek, a Pécsi Tudományegyetem hallgatói kapnak főszerepet a tánc mellett. A Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes együttműködése természetesen nem új keletű, hiszen a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Nemzeti Színház hosszú évek óta stratégiai partnerek, így a Pécsi Balett – a 2017-ben történt függetlenné válása előtti időszakban is – komoly mentori tevékenységet biztosított a PTE Táncegyüttes tagjai számára”  – áll az alkotók ajánlójában.