Tátikák – Előbemutatót tart a Góbi Rita Társulat

2018 május 26. szombat, 13:38

A hatszereplős produkciót a Nemzeti Táncszínházzal közösen készítik, az előbemutatót május 26-án láthatják a Trafóban. A premier a Café Budapest – Őszi Fesztivál keretében lesz 2018 októberében.

Góbi Rita Társulat: Tátikák / Fotó: Piti Marcell

Góbi Rita Társulat: Tátikák / Fotó: Piti Marcell

A Góbi Rita Társulat ajánlója:

A hatszereplős produkciót a Nemzeti Táncszínházzal közösen mutatjuk be. Senki nem emlékszik születésére, de a test nem felejt, magában őrzi világrajövetel kínkeservét, az ’első lélegzetvétel’ euforikus szabadságát. Mi emberek, akár a növények, hol kinyílunk, hol becsukódunk, időnként lelassulunk, lekókadunk, és időnként tündökölünk is. Az előadás hat virágszál játéka: becsukódnak, kinyílnak, egymásra figyelnek, beszélgetnek – ez a “kánontánc” jellemzi a koreográfiát. A virágok tökéletességét idézik a mozdulatok kidolgozottsága. Minden virág hasonló, de mégis mindegyik külön egyéniség. Mindenki másik irányba tekint, hogy máshonnan és másképp, de mégis teljes egészében érezze a nap erejét. Így a mozudulatok lágysága és szigorú vonalvezetése hullámszerűen váltakozik.

Az előadás bemutatója a Café Budapest – Őszi Fesztivál programájnak keretében lesz 2018 októberében.

Koreográfus: Góbi Rita
Tánc: Frank Rebeka (a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tánctagozatos hallgatója), Jambrovics Viktória, Lévay Flóra, Sz. Takács Viktória, Szeles Ildi, Sinthavong Zsófia

Light design: Pavla Beranová
Zene: Szegő Dávid
Jelmez: Marie Gourdain
Kreatív producer: Bakk Ágnes Karolina