Bandaloop avagy hogy táncoltak a Kálvin téri irodaház falán – Videó

2018 május 27. vasárnap, 7:37

2017 októberében csodálhattuk meg az amerikai Bandaloop társulat elképesztő előadását az irodaház üvegfalán a Kálvin téren. Most elkészült az akkor leforgatott kisfilmjük.

2017 októberében, bő hét hónappal ezelőtt ott álltunk a Kálvin téren, és együtt csodáltuk az amerikai Bandaloop társulat elképesztő előadását az irodaház üvegfalán a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, most pedig elkészült az akkor leforgatott kisfilmjük.

A Bandaloop táncolt már felhőkarcolók tükörsima üvegfelületein, múzeumok falán, óriás hídpilléreken, vagy épp 700 méter magas sziklákról elrugaszkodva a Yosemite Nemzeti Parkban. A vertikális tánc úttörőit lélegzetelállító produkcióiról ismeri a világ.

„Amiről munkából hazafelé menet korábban azt gondoltad, hogy csak egy irodaház, átváltozik egy gyönyörű művészeti térré. A koncepciónk a dolgok normális folyásának megzavarása” – nyilakozta korábban Thomas Cavanagh, a társulat ügyvezető igazgatója arról mesélve, hogy miért volt rendkívül inspiráló számukra Budapest, és a köztéri akciójuk helyszíneként szolgáló Kálvin téri irodaház.