“Összeköt a zene, a tánc szeretete” – Sarkadi Kiss János a kaposvári Tánc Világnapi Gáláról

2018 június 12. kedd, 9:30

Immár 3. alkalommal rendezték meg a Tánc Világnapja alkalmából Kaposváron azt a nagyszabású táncgálát, melynek főszervezője Sarkadi Kiss János. A színésszel a Kaposvár Most beszélgetett.

A Kaposvár Most interjújából:

Arra a kérdésre, hogy honnan jött az ötlet a rendezvénysorozat elindításához, Sarkadi Kiss János így felelt: “Három éve keresett meg egy táncos ismerősöm azzal, hogy a táncvilágnapjához kapcsolódóan lehetne-e valamilyen rendezvény a színházban. Akkor éppen a Bál a Savoyban című zenés darabot próbáltuk, mindenkinek a vérében volt a zene, a tánc, így örömmel fogadtuk a kezdeményezést. Körbe néztünk Kaposváron, és kiderült, hogy rengeteg tánccsoport van a városban, amatőr, félamatőr, profi egyaránt. Valamennyien csodálatos táncosok, és nagyon lelkesek voltak, hogy műfajoktól függetlenül, egy évben egyszer összejöjjenek, és egy színpadon lépjenek föl, hogy mindenki a saját stílusában megmutathassa, mit tud, mit képvisel. Az előadás után pedig remek hangulatú beszélgetések, találkozások vannak, hisz a táncosok többsége csak ezen a napon találkozik egymással, mert mindannyian máshol lépnek fel” – nyilatkozta.

A színművész elmondta: “Mikor elindítottuk ezt a rendezvényt, személyesen kerestem fel valamennyi együttest, akik kivétel nélkül azonnal igent mondtak a fellépésre.  Nagyon sok gyerekekkel és sok idősekkel foglakozó tánccsoport lép fel, akiket összeköt a zene, a tánc szeretete, és ezt nagyon jó látni, megélni (…) Az idei gála bevételét jótékony célra használjuk, szeretnék adakozni belőle” – hangsúlyozta Sarkadi Kiss János.

A színész elárulta: “Nagyon szeretek zenés darabban játszani, énekelni, táncolni. A zenés darabok mindig hálásak, szeretik a nézők. Ugyanakkor nehéz ezekben az előadásokban játszani, mert a tánc és az ének komoly felkészültséget igényel, a koreográfiák megtanulása pedig mindig plusz munkát jelent. Az elején még gyakran összeakadnak lábak, vannak nehéz pillanatok, de a bemutatóra mindig összeáll a darab. Ha pedig túl vagyunk a próbaidőszakon, akkor már minden nagyon jó. Remek dolog egy nagyzenekarral énekelni, kiváló koreográfiákra táncolni” – mesélte.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.