Ertl Péter a Táncművészeti Egyetem konzisztóriumának új tagja

2018 június 23. szombat, 13:41

Június 22-én a Magyar Táncművészeti Egyetemen átvette megbízatását az intézmény konzisztóriumának
új tagja, Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója.

Fotó: Magyar Táncművészeti Egyetem

Fotó: Magyar Táncművészeti Egyetem

Az ötödik tag kinevezésével újra teljes létszámúvá vált a testület. Ertl Péternek ünnepélyes keretek között
dr. Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára és Bán Teodóra, a grémium elnöke adta át a kinevezéséről szóló okiratot.

Az állami felsőoktatási intézményekben 2016 óta tevékenykednek a konzisztóriumok, amelyeknek hivatalból tagja a rektor és a kancellár, három tagot pedig az oktatásért felelős miniszter delegál az intézmény gazdasági-társadalmi környezete, az intézmény és a hallgatói önkormányzat javaslatára.  A testület előzetes egyetértése szükséges az intézmény stratégiai jellegű dokumentumainak – intézményfejlesztési terv, éves költségvetés, éves beszámoló, vagyongazdálkodási terv – elfogadásához, valamint gazdálkodó szervezet alapításához, gazdálkodó szervezetben való részesedés szerzéséhez.

A Magyar Táncművészeti Főiskola konzisztóriuma 2016 februárjában tartotta alakuló ülését, jelenlegi tagjai: Szakály György, az intézmény rektora, dr. Kóczán – Győri Judit kancellár, ifj. Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója, Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója, valamint a testület elnöke Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója.

Ertl Péter 1987-ben végzett az egyetem jogelődje, a Magyar Állami Balett Intézet néptánc szakán. Klasszikusbalett- és néptáncpedagógus diplomáját 1996-ban vette át, majd művészeti menedzser képesítést szerzett a Pécsi Tudományegyetemen. Mintegy 20 éven keresztül a Novák Ferenc által vezetett Honvéd Együttes egyik legsikeresebb és legtermékenyebb időszakában nemcsak előadóként és tánckari asszisztensként, hanem koreográfusként is részt vett. 2005-től a Nemzeti Táncszínház felső vezetésének tagja, 2013-tól az intézmény igazgatója.

A megbízási okirat átadásakor dr. Horváth Zita helyettes államtitkár hangsúlyozta: az új konzisztóriumi tag személye mellett kiemelkedő szakmai tudása, elkötelezettsége és vezetői tapasztalata szólt.