Búcsú a Négy Faltól – Fesztiválturnén a Tünet Együttes

2018 június 24. vasárnap, 9:04

Búcsúzik a Tünet Együttes és Ördög Tamás közös játéka, majd a társulat több fesztiválon is fellép a nyár folyamán.

Tünet Együttes: Az éjszaka csodái

Tünet Együttes: Az éjszaka csodái

Június 27-én látható utoljára műsoron a Tünet Együttes és Ördög Tamás (Dollár papa gyermekei) közös játéka, a Négy fal között – avagy zárt ajtók, tárt lábak c. előadás, az emberi szexualitásról, avagy annak diszfunkcióiról. Az előadás harmadik éve fut és immár második éve a Pride Színházi Fesztivál programját is színesíti. A nézők ezúttal nem csak a hálószobákba leshetnek be intim közelségből, de az előadás után együtt koccinthatnak, beszélgethetnek az alkotókkal, szereplőkkel, a Tünet Társulat tagjaival.

Nyáron is produkálják a Tüneteket! A Bánkitó Fesztivál idén is készül színházi programokkal, most a fenntartható jövő a téma. A Tünet kísérleti szekciója, a Symptoms_Lab a Corvinus Egyetem kutatóival összeállva izgalmas formációt hozott létre, amely keretében a Jövő és tsa. interaktív színházi kalandjátékra várja az időutazókat. Az alkotók szeretnék, ha a résztvevők puszta nézőből szereplővé avanzsáljanak és a színészekkel együtt göngyölítsék fel a történetet, ami idén a 2048 ideális vállalati világába röpíti el a játékosokat, július 12 és 13-án.

Tünet Együttes: Négy fal között - avagy zárt ajtók, tárt lábak

Tünet Együttes: Négy fal között – avagy zárt ajtók, tárt lábak

A Weöres Sándor látomásversére épülő Az éjszaka csodái a Művészetek Völgyében Vigántpetenden, a Cirque de Tókertben várja július 26-án a rejtélyekre, szerelemre, képekre és animációs grafikára nyitott követőit. A zenés-táncos, pszichedelikus előadás 2015 tavasza óta lankadatlan sikerrel fut a budapesti Trafóban. Az előadásra a Mogyoró Pál és Tóth Gyula nevű nézők igazolvány felmutatásával ingyen bemehetnek.

A kisebbeket az Ördögkatlan fesztiválon a beremendi Kovácsműhely udvarába várják augusztus 2-án egy hercegnő-mentő-akcióra a Kucok – játssz velünk mesét című darabbal. A közös zenés-táncos játék során elsősorban óvodáskorú gyerekekre és szüleikre számítanak, mezítláb és játékra készen jönni ér!

Tünet Együttes: Burok - a táguló idő összehúzódásai

Tünet Együttes: Burok – a táguló idő összehúzódásai

Augusztus 5-ére meghívást nyert a Tünet a szegedi THEALTER színházi fesztiválra, melyet a MASZK (Magyar Alternatív Színházi Közösség) idén 28. alkalommal szervez meg. A Tünet Együttestől a legfrissebb produkcióját, a szülés, születés misztikumát bemutató Burok – a táguló idő összehúzódásai c. előadást láthatják majd a fesztiválozók.

A legkitartóbb fesztiválozókat a Te Szemét! – szabadtéri nagytakarítás és szenny esztráddal lepik meg a Sziget Fesztivál színházi sátra előtt augusztus 12-én. A Tünet Együttes köztéri performansza a fogyasztói társadalom – és kiemelten a fesztiválok – nemkívánatos melléktermékét, a szemetet állítja fókuszba és pellengérre az azt termelő tömeget.