Kortárs balett és népi táncos produkciók is szerepelnek a keszthelyi Táncpanorámán

2018 augusztus 27. hétfő, 9:16

A Nemzeti Táncszínház és a Balaton Kongresszusi Központ szervezésében rendezik meg szeptember 13. és 15. között a keszthelyi Táncpanorámát: a rendezvény keretében 6 programmal várják a közönséget a Balaton fővárosában.

A színpadra állított produkciókkal a magyar táncművészet sokszínűségét szeretnék bemutatni – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. A Duna Táncműhely mesés produkcióval érkezik Keszthelyre: az Álom, álom, kitalálom című előadást szeptember 13-án mutatják be Juhász Zsolt és Horváth Zsuzsa koreográfiáival a Balaton Kongresszusi Központ színháztermében.

Keszthelyi Táncpanoráma

A Simándy teremben Lakatos János koreográfus és táncpedagógus tart előadást. A Magyar Táncművészeti Egyetem tanára beszél a kreativitásról, a világsikerű előadások készítőinek módszereiről és prezentációjában választ keres arra a kérdésre is, hogy mi történik a táncos fejében az alkotás pillanatában.

Szeptember 14-én a hagyományőrző együttesek a város Fő terén rendezett táncházba várják a közönséget. A Balaton színház esti előadásán a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lép fel. A Kiegyezés című produkcióban – melynek koreográfusa Zsuráfszky Zoltán – a népi táncok, a viseletek szépségét, a hagyományok sokszínűségét mutatják be.

A Szegedi Kortárs Balett szeptember 15-én, a Sztravinszkij-esten mutatja be a Menyegző és a Tavaszi áldozat című előadásait. A Simándy teremben a társulat három évtizedes történetéről nyílik fotókiállítás, a tárlat szeptember 30-ig tekinthető meg a Balaton Kongresszusi Központ és Színházban.