Amar, the lighthunter – 3D-s látvány- és táncszínházi előadás érkezik az Erkelbe

2018 szeptember 23. vasárnap, 13:28

6 kontinens és 50 ország után végre Budapesten látható a Freelusion 3D-s látvány- és táncszínházi előadása.

A Freelusion Dance Company Papp Tímea művészeti igazgató vezetésével 2009-ben indult útjára Magyarországon. Azóta 6 kontinensen és több, mint 50 országban bűvölte el közönségét különleges előadásaival. A világ első 3D-s, a fényvetítést (videomapping) a tánccal egyesítő produkciója a Britain’s Got Talent és az America’s Got Talent-en látott sikeres szereplésein kívül együttműködött a Cirque de Monte Carlo és Tim Burton csapatával, fellépett a Fake Off versenyén és számos Las Vegas-i szuperprodukcióban. Több neves versenyt is nyertek, és a dubaji Burj Kalifa épületének ünnepi fényjátéka is a nevükhöz fűződik. A trükkökről 20 vizuális művész és specialista gondoskodik.

“Amar egy kedves, kissé ügyetlen fiú, aki egy cirkuszban dolgozik. Minden nap újra és újra, fáradhatatlanul próbálja lenyűgözni a cirkusz igazgatóját és primadonnáját, azonban ez mindig kudarcba fullad. Egy nap azonban váratlan dolog történik. Amar a színfalak mögött beleesik egy dobozba. Ezt követően egy különleges, meseszerű világ tárul a szemünk elé. Észreveszi, hogy egy csillogó fény van a mellkasán, majd nem sokkal ezután veszélyes alakok kezdik üldözni. Egy fejvadász foglyul ejti, és azt tervezi, hogy Morus, a Sötétség Császára elé viszi. Azonban az ellenállás egy kis csapata megjövendölte a Fényhozó eljövetelét, megmentik Amart a fejvadásztól, és felkészítik a sötétség elleni harcra. Amar varázslatos és izgalmas kalandjai a szemünk előtt kelnek életre, ahogy a Freelusion fantasztikus társulata lenyűgözi nézőit egyedülálló képi világával” – olvasható a produkció ajánlójában.

Az Amar, the lighthunter Budapesten összesen három alkalommal kerül színpadra az Erkel Színházban október 12-én és 13-án.

Forrás: btl.hu