Ősbemutatóval kezdi az évadot a Feledi Project

2018 szeptember 23. vasárnap, 10:24

Ősbemutatóra készül a Feledi János vezette Feledi Project, október 17-én mutatják be az Orfeusz című előadást a Művészetek Palotájában.

Feledi János: Orfeusz - próba

Feledi János: Orfeusz – próba

A darab a Cafe Budapest Kortárs Fesztivál keretén kerül bemutatásra a Budafoki Dohnányi Zenekarral közreműködve. Az előadás érdekessége, hogy Szentpáli Roland zeneszerző műve nagyzenekarral, táncművészekkel még soha sehol nem volt látható, így Magyarországi ősbemutató lesz. A kortárs táncelőadás rockzenét idéző energiával mesél a zene, a tánc hatalmáról és az akadályokkal dacoló szerelemről.

Feledi Project: Psyché / Fotó: Szigeti László

Feledi Project: Psyché / Fotó: Szigeti László

Október 26-án a Feledi Project Psyché című előadása meghívást kapott a Kalászi Kortárs Tánctalálkozóra. A tavalyi erdélyi turné után most újra idehaza lesz látható a produkció, a beteljesületlen szerelem és ragaszkodás tragédiája. A Weöres Sándor műve ihlette előadás egy különös és féktelen szabadságvággyal megáldott nő kétségbeesett küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért. Sorsa, hogy testi és lelki szenvedélyének, szerelmének tárgyát, beteljesülését csak két különböző férfiben képes megtalálni. A címszereplő Horváth Zita táncművész mellett Halász Gábor és Feledi János, az előadás koreográfusa, rendezője is színpadra lép. Támogató: NKA, Müpa. Koprodukciós partner: Pro Progressione.