Hullámok – Bensőséges meditáció, kirakósjáték a Feledi Project új premierjén

2018 október 08. hétfő, 10:08

A Feledi Project új előadását Virginia Woolf azonos című műve inspirálta. A Hullámok bemutatóját november 13-án tartják a Bethlen Téri Színházban.

Feledi Project: Hullámok / Fotó: Szigeti László

Feledi Project: Hullámok / Fotó: Szigeti László

Az alkotók ajánlója:

A hullámok, melyeket hat ember belső monológjaként látunk, akiknek életük a gyermekkortól az öregségig összefonódik. Életüket követik, áthelyezik kapcsolataikat és megváltoztatják maguk és egymás érzékelését.

Életünk nagy részét tiszavirág életű, röpke pillanatok hatják át, pillanatok, melyekre nem is ügyelünk a megtörténések sorozatában, melyek a világ felszínét horzsolják csak, azonban bélyegüket örökké magunkon vagy magunkban viseljük. Az életet, az idő folytonosságát csupán a pillanat tudja széttördelni, megszakítani a maga konkrétságával, a maga realitásával. A pillanat az események sorában mindig egy, és csakis egy valós dolgot foglalhat magába, ami azt a pillanatot véglegesen meghatározza valaki számára. Ugyanannak a pillanatnak valaki más teljesen eltérő meghatározó jegyeit fedezheti fel.

A pillanat átélése, interpretálása tehát teljesen szubjektív, amíg az idő objektív konkrétum. Tehát szubjektív pillanatokból nem építhetünk fel egy objektíven létező időt, a pillanat nem lehet az idő mértékegysége, azonban pillanatok sorával bemutathatjuk az időt.

Az előadásban a történet egy bensőséges meditáció, intim kirakósjáték. Benyomások, érzések, hömpölygő gondolatok önmagukról és másokról, látomások, melyek egyre mélyítik a képet a hullámzó világról. A darab megjelenésben tükrözi Virginia Woolf világát, vagyis a frusztráció, az öröm, a gyengédség és a magány bonyolult keverékét. A Hullámok különböző tudattartalomra komponált táncelőadás.

Előadók: Horváth Zita, Hoffmann Luca, Tóth Brigitta, Csizmadia Tamás, Frigy Ádám, Taba Benjamin. Világítás: Hepkó Miklós. Látvány, jelmez koncepció, koreográfus-rendező: Feledi János. Támogató: Nemzeti Kulturális Alap. Produkciós partner: Nemzeti Táncszínház, Pro Progressione, Bethlen Téri Színház.

Premier: 2018. november 13. Bethlen Téri Színház