Másik ajtó mögött – Nemzetközi kortárs táncelőadások a Bakelit márciusi programjában

2019 január 19. szombat, 9:05

Márciusban queer, illetve művészet és technológia határain kísérletező kortárs tánc társulatok vendégszerepelnek a Bakelitben.

Moveo Dance Company: The Other Door / Fotó: Andrew Rizzo

Moveo Dance Company: The Other Door / Fotó: Andrew Rizzo

Mi van a másik ajtó mögött? Kik vagyunk, ha feloldódunk a szocio-kulturális sémák és kötelezettségek alól? Miként létezhet egy zárt térbe összezárt két test, amelyek a technológia eszközeivel kommunikálnak egymással?

A máltai Moveo Dance Company szükségszerűnek látja feltárni a szociokulturális normán kívüli alternatívákat, amelyeket társadalmunk elhallgat vagy elítél. Mi történik akkor, ha a testbe kódolt normák alól felszabadulunk? Mi váltja fel megkonstruált identitásunkat?

A nemiség és kultúra kérdései mentén haladva a Moveo Dance Company felépít egy áltársadalmat, amelyben a képlékenységet minden táncos külön megtapasztalja, és amelynek során az eltérő nézőpontok is kiéleződnek.

Katarína Brestovanská: DUAL

Katarína Brestovanská: DUAL

A szlovák Katarína Brestovanská DUAL című koreográfiája képzeletbeli hang-fény világba csalogat bennünket, hogy a modern technológiák és piaci érdekek hatása és nyomása alá kerülő emberi kapcsolatokat vizsgáljuk. A két táncos a mozgás generálta vibrálást követi nyomon egy tároló belsejében, amelyhez piezoelektromos szenzorokat csatlakoztatnak.

Március 7. 20:00 Moveo Dance Company (MT): The Other Door – What’s Wrong? Why Not?!
Március 13. 20:00 Katarína Brestovanská (SK): DUAL