A Gyulai Várszínházban és Amerikában vendégszerepel a Feledi Project

2019 január 28. hétfő, 15:12

Február 18-án Szálkák előadásukkal a Gyulai Várszínházban, február 26. és március 4. között pedig a HH11 Dance Festival meghívására Amerikában vendégszerepel a Feledi János vezette társulat.

Feledi Project: Szálkák / Fotó: Jókuti György

Feledi Project: Szálkák / Fotó: Jókuti György

2019. február 18-án tekinthetik meg a Gyulai Várszínház Kamaraszínpadán a Feledi Project SZÁLKÁK című előadását, melyet Pilinszky János azonos című kötete inspirálta.

“A darab rólunk, emberekről szól. Nem a verseket akarom eltáncolni, és nem a versek világát egymás után fűzni, hanem azt szeretném megmutatni, hogy a 21. században nekem mit üzen Pilinszky szellemisége. Ehhez ezt a Pilinszky matériát kell átengednünk magunkon. Olyan kérdésekre keressük a választ, minthogy saját élethelyzetünkben, fejlődésünkben, hol tartunk épp vagy hogyan illeszkedünk a világba, és hol tart személyiségünk, lelkünk fejlődése illetve miben vagyunk közösek Pilinszkyvel?” – mondta az előadás rendező-koreográfusa, Feledi János.

Fehér Laura, Spala Korinna, Bajári Levente, Frigy Ádám táncművészek lesznek láthatóak az előadásban. Zongorán közreműködik Tóth Mariann, a díszlet, látvány Minorics Krisztián munkája.

Feledi Project: Szálkák / Fotó: Szigeti László

Feledi Project: Szálkák / Fotó: Szigeti László

2019. fbruár 26. és március 4. között meghívást kapott a Feledi Project Amerikába, a HH11 DANCE FESTIVAL-ra. A Santa Barbara-i fesztiválon 27 együttes több, mint 100 művésze lép fel. Itt mutatják be FLOW című duettjüket, amit direkt erre az alkalomra készítenek, és amit négy alkalommal is előadnak a Center Stage Theaterben. Ezen felül Feledi Jánost felkérték, hogy a nyitónapon megrendezésre kerülő mesterkurzust a Santa Barbara-i University of California-n tartsa meg.