Táncolok, mert nem bízom a szavakban – Kaori Ito intim tánc-vallomása a Trafóban

2019 február 07. csütörtök, 7:00

Érzékeny önportré, intim vallomás? Kaori Ito vegyes, néhol ellentétes érzelmeket jelenít meg a színpadon, így a darab egyszerre beszél megbékélésről és elválásról, gyűlöletről, lendületről és emancipációról.

Kaori Ito erőteljes és érzékeny koreográfiája két testet mutat be, a sajátját és apjáét, a jóképű és excentrikus öregemberét. Ahogy általában a hozzánk legközelebb állókkal való viszonyunk csapong a legszélsőségesebben, úgy a koreográfia gyors és lassú, hangos és halk egyszerre, mint a tangó, melyet eltáncolnak.

“Ez az előadásom az apa-lánya kapcsolattal foglalkozik. Újraalkotok egy találkozást apámmal a színpadon, így igyekszem visszanyerni valamit kettőnk között, ami –úgy érzem- elveszett. Ez egyszerre személyes és művészi értelemben vett találkozás: két ember légyottja, akiket nem csak több ezer kilométer-, de már egyfajta kulturális távolság is elválaszt egymástól.” (Kaori Ito)

Mikor, hol?

2019. február 21. 20:00
2019. február 22. 20:00
Trafó nagyterem

Február 21-én az előadás után a Gondolat Generátor közönség-összetalálkozót tart. A NézőPont egy fél órás kötetlen program, ahol a közönség egymással vitatja meg az előadás során felmerült kérdéseket.

Nem bízom a szavakban – Pályázat! A Trafó Gondolat Generátor műhelye pályázatot hirdet a “Táncolok, mert nem bízom a szavakban” című előadás kapcsán. Kaori Ito az apja és közte lévő csendet először tánccal töri meg, de ez csupán egy lehetőség a sok közül…