Adyra táncol a Varidance!

2019 március 12. kedd, 10:04

Művészeti ágakon és korosztályokon átívelő kísérletre vállalkozik a Varidance társulat. A Vári Bertalan vezette együttes egy előadásban mutatja be Verslábak és A falka című produkcióit.

A Varidance ajánlója:

Két táncdarab egy előadásban. A Varidance március 23-án az Erzsébetligeti Színházban bemutatja Verslábak és A falka című darabjait.

A VERSLÁBAK több műfaj ötvözésével készült. A zene, a tánc, valamint Ady Endre, Radnóti Miklós, József Attila, Weöres Sándor műveinek találkozásával a különböző művészeti ágak közötti átjárhatóság kiteljesedik, és eddig nem látott formában lüktet a tánc a versek ritmusára.

A FALKA című táncjáték a Dunaújvárosi Bartók Színházzal készített közös előadás. Kisebb, zárt csoportokban kialakuló hierarchikus rendről, annak változásairól és következményeiről szól. A különleges mozgásvilág és Lajkó Félix sodró lendületű zenéje egy különleges, elementáris erejű táncszínházi produkciót eredményezett. A Varidance nem titkolt célja, hogy a produkcióval segítse a műfaj szélesebb körű megismertetését, a fiatal közönség táncszínházra való nevelését, és a táncszínházi formanyelv megértését.

Verslábak / A falka – március 23. 18:00 – Corvin Művelődési Ház, Erzsébetligeti Színház, Színházterem