Időtlen Idők – A hőskorra emlékezik a 30 éves KET

2019 március 16. szombat, 7:32

A Közép-Európa Táncszínház tavaly decemberben, a Bethlen Téri Színházban kezdte meg jubileumi eseménysorozatát egy zártkörű rendezvénnyel, amely során az egykori és mai KET tagok közösen ünnepelték a múltat, a jelent és a jövőt.

Fotó: Közép-Európa Táncszínház

Fotó: Közép-Európa Táncszínház

Idén márciusban folytatja a KET eseménysorozatát, ugyanis egy nagyszabású jubileumi gálával ünnepli meg fennállásának 30. évfordulóját a hónap utolsó napján az új Nemzeti Táncszínházban. A társulat a kerek évfordulót Időtlen Idők című műsorával koronázza meg, melyben közreműködik a Magyar Állami Népi Együttes is. A műsorban válogatást láthat a közönség az 1988 és 1992 közötti emblematikus alkotásokból, vagy ahogy Szögi Csaba igazgató nevezte ezt az időszakot: a hőskorból.

“Mindig nagy kérdés, merre nézzünk. Sokan azt vallják, soha ne nézz vissza, mások, hogy nézz a múltba, nehogy elkövesd ugyanazt a hibát, vannak, akik azt hirdetik, ha a múlttal foglalkozol, nem a mában élsz, mások meg azt, ha mindig a jövőbe tekintesz, nem éled meg a jelent. A táncművészet a jelen művészete, annak érvényessége, hitelessége mindig az adott színpadi pillanatokban, az előadóművészek aznapi rezgéseiben születik meg, és mindegy, hogy a koreográfiák mikor születettek, a jelen pillanatában kell hatniuk. Az Időtlen idők est arra tesz kísérletet, hogy a múlt üzenetei a ma előadói által eljussanak a jövőbe” – mondta Szögi Csaba.

Az Időtlen Idők est a Közép-Európa Táncszínház, a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

Forrás: artnews.hu