Freestyle – Japán-magyar koprodukció készül Góbi Ritával

2019 március 26. kedd, 9:18

Ruri Mito és Góbi Rita a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül mutatja be közös előadását április 10-én a MU Színházban.

Az alkotók ajánlója:

Góbi Rita munkáira egyként jellemző a bátor kísérletezés és a koreográfia precíz kidolgozottsága. Stílusában jelen van a geometria, a minimalizmus, a redukcióra való törekvés. Legújabb előadása a játékos ember világába vezet.

A pályán két szereplő – Ruri és Rita – közös játékának testi elevensége jelenik meg. A játszótársak koncentrált mozgások – futás, ugrálás, úszás, hol víz feletti-, hol víz alatti létezés – közepette reagálnak egymásra. Ez a verseny azonban nem a gyorsaságról vagy a győzelemről szól. A tánctéren látható küzdelem az eleven, mozgásban lévő testek versengése, ám ezúttal a résztvevők sokkal inkább magukkal, s nem a másikkal vívnak meg. A versenytárs (vagy éppen embertárs) titokzatos testjeleire adott hol harmonikus, hol diszharmonikus reakciók keltik a küzdelem érzetét, a testverseny igazi célját.

Tánc: Ruri Mito és Góbi Rita. Koreográfia: Góbi Rita. Zene: Szegő Dávid. Fénytervezés: Pavla Beranová. Dramaturg: Zsigó Anna. Produkciós asszisztensek: Lena Hasimoto és Maros Liliána. Kreatív producer: Bakk Ágnes Karolina. Produkciós partner: Budapesti Tavaszi Fesztivál. Az előadás támogatói: ​​​​​​ Performing Arts Japan, Life Long Burning, Kreatív Európa, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, NKA, EMMI, MOHA – Orkesztika.

Helyszín: MU Színház, Budapest, Kőrösy József u. 17, 1117
Időpont: 2019. április 10. 20 óra