Idén a Vígben tartják a Nureyev Nemzetközi Balettverseny díjkiosztó gáláját

2019 március 31. vasárnap, 10:02

Március 30. és április 4. között hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Rudolf Nureyev Nemzetközi Balettversenyt, ahol személyesen jelen lesz Oleg Ivenko, a White Crow című filmben Nurejevet alakító balettsztár is.

A XX. század legnagyobb táncművésze, a felejthetetlen tatár-orosz Rudolf NUREYEV születésének 80. és halálának 25. évfordulója alkalmából kerül sor a művész nevét viselő RUDOLF NUREYEV Nemzetközi Balettverseny újabb eseménysorozatára, amelyet első alkalommal 25 éve rendeztek meg.

A díjkiosztó a Vígszínházban kerül megrendezésre 2019. április 5-én, a verseny győztesei és meghívott világsztár vendégek közreműködésével. Oleg Ivenko mellett – aki a White Crow című film vetítésén is jelen lesz – a balettgálán fellép Vladimir Malakov is, aki elnöke annak a nemzetközi zsűrinek, amely a világ 15 országából Budapestre érkező táncosok tudását is megítéli majd. A gálán részt vesz a londoni The Royal Ballet szólistája, Sarah Lamb, valamint Maria Yakovleva is.

A Nureyev Nemzetközi Balettversenyen a világ minden tájáról ide sereglő fiatal táncosok mutathatják be tudásukat. A nézők között pedig számos operaház szakembere ül, akik itt keresik azokat a fiatal tehetségeket, akik aztán a világ legjobb tánckaraival dolgozhatnak.