it will come later – Határokat feszegető kortárstánc projekt a Trafóban

2019 április 16. kedd, 8:15

Április 24-én, 20 órakor egy lecsupaszított, határokat feszegető órányi kortárstánc előadás érkezik a Trafóba.

Ajánló a produkció elé:

A rengeteg, soha véget nem érő erőfeszítés, amit egyik pillanatba teszünk a másik után.
Az erőfeszítés, amely az ötleteket megszüli. Az erőfeszítés, amellyel eltolhatjuk a másik embert.
Az erőfeszítés, amellyel még eggyel messzebbre tolhatjuk őt.  Az energia, az eltökéltség és a kitarás, amellyel képesek vagyunk beilleszkedni és viselkedni.  A küzdelem, amit kiállunk, hogy produktívak lehessünk.

Minden pillanat számít, minden erőfeszítés fontos. Ugyanahhoz a dologhoz hajlunk, mint ami eltol minket. És folytatjuk tovább…  Megnyugvást találunk az ismerősben, tudjuk mi jön ezután. Mindig új kezdet.  Látjuk a nagyobb jót, a közös célt, együtt talán jutunk valamire.

Az előadásról:

Egy lecsupaszított, határokat feszegető órányi kortárstánc előadás. Az előadók a körben mozgó díszlet körül mozognak, a színpadot a nappalt idéző fény árasztja el, hat test küzd, tolja és húzza egymást egy állandóan változó formában.

Az iCoDaCo (International Contemporary Dance Collective) egy kétévente létrejövő nemzetközi kortárstánc projekt. Az első kollektív munka Göteborg-ban kezdődött, az első projekt 2012-ben indult az ilDance nevű társualt vezetésével.

Az iCoDaCo jelenlegi ciklusában svéd, wales-I, lengyel, magyar és hongkong-i művészek dolgoznak együtt, az egyes országok helyi, regionális és állami támogatással, valamint a Kreatív Európa program keretén belül.