New Yorkban a táncosok ingyen kapnak zöldséget és gyümölcsöt

2019 május 07. kedd, 16:31

Egy hiphopra specializálódott New York-i táncművészeti iskola felmérést készített, ennek eredménye szerint a városban élő táncosok egyharmada a szegénységi küszöb alatt él, és nem engedheti meg magának, hogy megfelelő energiatartalmú, egészséges ételt vásároljon. Nekik akarnak segíteni egy kezdeményezéssel – számolt be a Papageno.

Fotó: Dance Magazine

Fotó: Dance Magazine

A programba bárki jelentkezhet, aki táncosnak vallja magát, műfaji megkötés nincs. Nem csupán ingyen élelmiszert és ételt kapnak a résztvevők, hanem egy olyan főzőiskolába is járhatnak, ahol megtanulják, hogyan lehet 15 perc alatt az ő testi igénybevételüknek megfelelő, 10 dollárnál kevesebbe kerülő ételt készíteni.

A DanceMart 2015 óta létezik, azóta mintegy 7500 táncos vett benne részt, akik 1,3 millió dollár értékben kaptak számukra megfelelő tápanyagtartalmú ételt. A közösségépítést is célul tűzték ki, hiszen a főzőiskolában a balett-táncosok, a kortárs együttesben dolgozó művészek és a hiphopcsapatok tagjai, akik egyébként idő hiányában még akkor sem láthatják egymás előadásait, ha érdeklődnek irántuk, itt találkozhatnak, tapasztalatot cserélhetnek.

Forrás: Papageno