#BoysDanceToo – Több száz táncos áll ki a balettozó György hercegért

2019 augusztus 31. szombat, 12:54

Több száz, főként férfi balett-táncos vonult föl és táncolt közös koreográfiát a New York-i Times Squaren, támogatását fejezve ki György herceg mellett, akit a múlt héten egy amerikai televízió műsorvezetője kinevetett azért, mert balettozni jár – számolt be a Fidelio.

Lara Spencer, a Good Morning America műsorvezetője azon viccelődött, hogy az iskolát szeptemberben kezdő kisfiú a szokásos tantárgyak mellett balettozni fog. A balettozni szót olyan szarkasztikus hangsúllyal mondta, hogy az egész stúdió kacarászni kezdett.

Miután híres koreográfusok is elítélték Lara Spencert a gúnyolódásért, a műsorvezető bocsánatot kért. Ettől függetlenül az eset lavinát indított el a Twitteren és az Instagramon, ahol rengeteg férfi táncos posztolt videót #BoysDanceToo hashtaggel.

A koreográfus Travis Wall például úgy fogalmazott: „A fiúk is táncolnak. Hagyd abba a röhögést, és talán sikeres leszel, ha olyan keményen dolgozol, mint egy balett-táncos”.

A The Telegraph Gary Avis-szel, a Royal Ballet sztárjával készített interjút, aki elárulta, Spencer megjegyzései visszaidézték benne a saját gyerekkorát, amikor tizenéves fiúként rengetegen gúnyolták a balett miatt.

További hozzászólásokért és videókért kövesd a #boysdancetoo hashtaget.