Az algíri Operaházban és Budapesten is látható lesz a Feledi Project

2019 november 02. szombat, 12:26

A Nemzeti Színházban megrendezett Nemzeti VERSeny döntője után, november 9-én láthatják a versenyzők és a nézők Feledi János PSYCHÉ című táncszínházi előadását.

Feledi Project: Hullámok / Fotó: Jókuti György


A rendezvény célja, a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett, a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése. A Weöres Sándor Psyché című műve ihlette táncelőadás egy különös és féktelen szabadságvággyal megáldott nő kétségbeesett küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért. A nő sorsa, hogy testi és lelki szenvedélyének, szerelmének tárgyát beteljesülését csak két különböző férfiben képes megtalálni! Ez hová vezethet….? Feledi János mellett színpadra lép Horváth Zita és Halász Gábor táncművész is.

A Feledi Project tavalyi nagy sikerű fellépése után újra meghívást kapott az Algéria fővárosában megrendezésre kerülő 10. Nemzetközi Kortárstánc Fesztiválra. A fesztivál zárónapján, november 12-én lépnek színpadra a HULLÁMOK című előadással az Algíri Operaházban spanyol, portugál, török, francia és orosz társulatok illetve az Algír Nemzeti Balett mellett.

A Hullámok premierje 2018.november 13-án volt a Bethlen Téri Színházban, a Nemzeti Táncszínház szervezésében. Az előadásban a történet egy bensőséges meditáció, intim kirakós játék. Benyomások, érzések, hömpölygő gondolatok önmagukról és másokról, látomások, melyek egyre mélyítik a képet a hullámzó világról, melyet Virginia Woolf azonos című műve inspirált.

Feledi Project: Szálkák / Fotó: Jókuti György

Először lesz látható a Nemzeti Táncszínház új épületében a társulat SZÁLKÁK című előadása. Pilinszky János ihlette táncszínházi előadást több mint másfél év után november 16-án újra láthatja a budapesti közönség. Az alkotók olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy saját élethelyzetünkben, fejlődésünkben, hol tartunk épp vagy hogyan illeszkedünk a világba, és hol tart személyiségünk, lelkünk fejlődése illetve miben vagyunk közösek Pilinszkyvel? A három éve bemutatott előadás új szereposztásban lesz látható, Lázár Eszter, Spala Korinna, Bajári Levente táncművészek partnere most maga a koreográfus, Feledi János lesz. Zongorán közreműködik Tóth Mariann, a díszlet, látvány Minorics Krisztián munkája.

2019.november 9. Psyché / Nemzeti VERSeny, Nemzeti Színház
2019.november 12. Hullámok / Algír Operaház
2019.november 16. Szálkák / Nemzeti Táncszínház