Online elérhető a Monte-Carlo Balett Rómeó és Júliája

2020 április 17. péntek, 13:12

A margitszigeti nagyszínpad közönsége 2016 nyarán találkozhatott a Monte-Carlo Balett Rómeó és Júlia előadásával, a társulatot vezető Jean-Christophe Maillot koreográfiájával, amely Prokofjev zeneművére készült.


Azon a nyáron Shakespeare legszebb szerelmi története elevenedett meg a Margitszigeten. A klasszikus és kortárs balett elemeit egyedi módon ötvöző előadás a társulat egyik legsikeresebb produkciója, most bárki számára elérhető 2020. április 17. és 30. között.

A Szabad Tér Színház várakozással és reményekkel néz a következő találkozás elé. A világhírű társulat legközelebb – a tervek szerint, a járványügyi helyzet függvényében – Sosztakovics Makrancos Katájával, egy másik szerelmes Shakespeare-történet ihlette táncprodukcióval tér vissza a Margitsziget nagyszínpadára.

A Makrancos hölgyet Jean-Christophe Maillot eredetileg a Bolsoj Balettel való moszkvai találkozásakor készítette 2014-ben. Ez az előadás volt Maillot első olyan alkotása, amelyet más társulat számára hozott létre, mióta 25 évvel korábban koreográfus igazgatóként Monacóba érkezett.