Premierrel kezdi évadát a Feledi Project

2020 szeptember 07. hétfő, 7:49

No exit címmel mutatják be Feledi János legújabb munkáját A Tánc Fesztiválján. A Jean-Paul Sartre inspirálta előadást szeptember 8-án Veszprémben, majd szeptember 24-én az egri Stúdiószínházi Táncfesztiválon láthatja a közönség. A Rekviemmel a Pécsi Tánctalálkozón szerepelnek, és a Psyché is újra látható Budapesten.

A Feledi Project beszámolója:

Szeptember 8-án premierrel kezdi a Feledi János vezette Feledi Project az évadot A Tánc Fesztiválján Veszprémben. A NO EXIT előadás Jean-Paul Sartre egyik legismertebb darabjából, a Zárt tárgyalásból inspirálódik.

Fotó: Szigeti László

“Három ember össze van zárva. Próbálják kitalálni, hogy miért kerültek oda, és miért pont ezekkel a személyekkel zárták őket egy helyiségbe. Hogy érezheti magát az az ember, akit egy ismeretlen helyen összezárnak két vadidegennel? Feszélyezve? Bizalmatlanul? Kételyek között?

Lehetetlen önmaguk elől menekülni, mivel a másik állandóan ott van, és nem kerülheti el a másik kettő pillantását, ugyanakkor képtelen is a másik kettő nélkül élni, mert szüksége van azok létezésére. Ebben a világban nincs menekülés, egy végtelen játszma” – áll az előadás ajánlójában.

A NO EXIT-ben Horváth Zita és Tóth Brigitta táncművészek mellett Feledi János is szerepel. A veszprémi premier után szeptember 24-én az egri Stúdiószínházi Táncfesztiválon lesz látható az előadás.

Fotó: Szigeti László

Szeptember 13-án a Rekviem előadás egy részletével vendégszerepelnek a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón a Maratoni Táncgála keretében.

Szeptember 15-én újra Budapesten lesz látható Psyché című előadás a Nemzeti Táncszínházban. A hat éve repertoáron lévő előadást Weöres Sándor műve ihlette, s egy különös és féktelen szabadságvággyal megáldott nő küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért.

A 2020-21 évadban ünnepli 10 éves fennállását a Feledi Project. December elején kiállítással és egy kiadvány megjelenésével veszi kezdetét az ünnepi évad. Majd tavaszi bemutató és külföldi turnék is szerepelnek a jubileumi programokban.