Bohémélet – Budapesti bemutatóra készül az Inversedance

2020 október 25. vasárnap, 9:49

Az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat 2020. november 6-án tartja a Bohémélet című táncszínházi előadás budapesti bemutatóját a Nemzeti Táncszínház nagytermében.

Fotó: Csendes Krisztina

Az alkotók ajánlója:

Az Inversedance Társulat legújabb bemutatójában az operairodalom egyik legszebb és legtöbbet játszott művét, Giacomo Puccini Bohémélet című operáját állítja táncszínpadra.

A darab fiatal művészek életét mutatja be, melyet átsző a szertelen fiatalság, a művészlét keserédes és rögös útja, az elhivatottság, a vágyakozás, a mulatozás, és a szerelem. A fiatalos könnyedség azonban nem tart örökké. A halál pecsételi le azt, mely akarva – akaratlan ott van a mindennapokban, apró, kis dolgokban, a meleget adó papírlapok hamvadásában, a kihunyt gyertya olvadó viaszában, a szoba sötétjében, a szerelemben és az emberi élet törékenységében.

Fotó: Csendes Krisztina

Az előadás érdekessége, hogy az opera cselekményét helyenként megtöri egy-egy érzelmi állapot mélyebb kibontása, kiemelése, több aspektusból való ábrázolása. A koreográfia szimbólum-rendszerekre épül, melyekben keveredik a szürrealista és a klasszikus megjelenítés.

Előadja: Inversedance – Fodor Zoltán Társulat és meghívott vendégei
Koreográfus: Fodor Zoltán
Koreográfusasszisztens: Balkányi Kitty
Zene: Giacomo Puccini, Gergely Attila
Fényterv: Fejes Ádám
Szcenika koncepció: Fodor Zoltán
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, és az Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány