Metamorfózis – Philip Glass zenéjére készül Feledi János premierje

2020 november 02. hétfő, 8:22

Philip Glass zongorára írt művére készített új előadást Feledi János, a Feledi Project művészeti vezetője. A társadalmunk, létünk átváltozásáról szóló produkciót 2020. november 3-án mutatják be a Nemzeti Táncszínházban.

Az alkotók ajánlója:

A METAMORFÓZIS Kafka novelláján alapuló mű, amely egy drámaian, abszurd, valóságos világot ábrázol. Az emberiség visszatér a kezdeti állati létükhöz, mely az ember előtti világot képviselik. Az ember igazi mivoltát a féreglét, állatiasság jelképezi.

Az ember is és világunk is más állapot felé tart, s ha nem változtatunk akkor egy groteszk, radikális világban találjuk magunkat. Váratlan és egyben végzetszerű, megpecsételi az emberiség sorsát. Az ember saját maga ellensége és mindenkiben ott van a groteszkség, a torzulás. A belső állattá változás metaforikus, nem emberhez méltóan élés, állatként tud csak teljesebb ösztönös ember lenni, kérdés, ez hová vezethet?

Fotó: Marosi Viktor

Az előadás a társadalom és annak elkorcsosulása, torzulása, átalakulásának konfliktusára épül. Lázadásnak is vehetjük, amely a sors ellen irányul. Az átváltozás végeredményben teljes elidegenedés a világtól.

Az előadás zenéje PHILIP GLASS azonos című műve, zongorán közreműködik Tóth Marianna. Philip Glassra általában úgy tekintenek, mint aki szélesebb körben is megismertette a művészi zenét. Gyakran zenéjét minimalistaként határozzák meg, bár ő maga a színházi zene megnevezést részesíti előnyben.

Az előadásban a Feledi Project művészei mellett több új tapasztalt és fiatal táncművész lesz látható. Takács Zsófia, Jurák Bettina, Safranka-Peti Zsófia, Wéninger Dalma, Philip Noém, Hoffmann Luca és Kiss Rebeka.

Premier: 2020. november 03. Nemzeti Táncszínház
Zene: Philip Glass, a Dunvagen Music Publishers Inc. engedélyével
Zongorista: Tóth Mariann
Színpadkép, látvány: Minorics Krisztián
Jelmez: Henez Mariann
Rendező-koreográfus: Feledi János

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Chempharma Kft.
Produkciós partner: Pro Progressione