Október 23-án kezdődik a MohaFeszt

2021 október 20. szerda, 6:38

A MohaFeszt a 20 éves Mozdulatművészek Háza és a 30 éves Orkesztika Alapítvány jubileumának alkalmából kerül megrendezésre.


Október 23–30. között a MOHA ismét kinyitja kapuit, felgördíti a függönyöket és sokszínű programokkal várja a művészet iránt érdeklődőket!

Hazai előadókkal, külföldi vendégszereplővel, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat új premierjével valamint Az utolsó orkesztész – című könyvbemutatóval várnak mindenkit!

Magyar Mozdulatművészeti Társulat: Dimenziók / Fotó: Dusha Gábor

A MohaFeszt programja:

Október 23. (szombat) – 19:00 – TanzTheaterEutin – Elisabeth l. Virgin Queen (MOHA)

Október 24. (vasárnap) – 19:00 – Madame Deficit – Mándy Ildikó Társulata (MOHA)

Október 25. (hétfő) – 17:30 – Az utolsó orkesztész – könyvbemutató (OPKM)

Október 26. (kedd) – 19:00 – Dimenziók – Magyar Mozdulatművészeti Társulat (MOHA)

Október 27. (szerda) – 19:00 – Mozdulatművészeti est – Magyar Mozdulatművészeti Társulat,
Magyar Mozdulatkórus (MOHA)

Október 29-30. (péntek, szombat) – 19:00 – Persona – Magyar Mozdulatművészeti Társulat – bemutató! (MOHA)
(részletesen lejjebb)

TanzTheaterEutin: Elisabeth I. Virgin Queen / Fotó: Berend Neumann

Az Orkesztika Alapítvány 1991-ben létrejött országos hatáskörű közhasznú tevékenységet folytató nonprofit szervezet, az 1912-ben alapított Orkesztika Iskola utódja. Tevékenységének célja, a sajátosan magyar modern tánc, a mozdulatművészet száz éves értékeinek közvetítése, hagyományainak megőrzése és megújítása.

Jelenleg az Alapítvány programjainak fő működési helyszíne a MOHA – Mozdulatművészek Háza, mely mindenki számára nyitott és elérhető műfaji, stiláris és minden más szelekciótól mentesen. Lehetőséget biztosítanak a táncművészet területén a tanulásra, az alkotásra, a munkára, az információáramlásra, a tudományos kutatásra, az önkifejezésre és a fejlődésre. A táncolni, mozogni vágyók számára állandó tanfolyamokat és intenzív workshopokat kínálnak.

Az Orkesztika Alapítvány folyamatosan és széleskörűen támogatja a hazai táncművészetet, náluk próbálhatnak – készülhetnek előadásaikra – független tánctársulatok, alkotók, emellett kísérleti előadásoknak nyújtanak bemutatkozási lehetőséget. Ingyenes táncnépszerűsítő programjain keresztül népszerűsíti a mozgást és a tánc különböző műfajait. Célja széles látókörű, elmélyült szakmai tudással rendelkező táncosok képzése és a táncszerető közönség – közösség építése, nevelése.

Minden évben megrendezi a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált, tánctörténeti gyűjteménye és szakkönyvtára a kutatók és érdeklődők rendelkezésére áll. Elméleti, hagyatékfeltáró és publikációs programja keretében feltárja és megjelenteti az elmúlt száz év mozdulatművészeti hagyatékát.

Partnerek és támogatók:
Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Magyar Művészeti Akadémia (MMA), Orkesztika Alapítvány – MOHA-Mozdulatművészek Háza, Kontakt Táncért Alapítvány, OPKM – Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum, TanzTheater Eutin